Siirt'te şehit geçici köy korucusu için tören

- Şirvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce köy yoluna döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan geçici köy korucusu Akyıldız için tören düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Siirt'te şehit geçici köy korucusu için tören

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce köy yoluna döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan geçici köy korucusu Mehmet Emin Akyıldız'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından defnedildi.

Siirt İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Vekili Albay Sedat Özkoç, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum amirleri, asker, polis ve şehit yakınları katıldı.

Şehit Akyıldız'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, katafalka konularak, öz geçmişi okundu. Evli ve 9 çocuk babası Akyıldız'ın yakınları törende gözyaşlarına hakim olamadı.

İl Jandarma Komutanı Albay Eren, törende yaptığı konuşmada, şehit Akyıldız'ın aziz milletin yetiştirdiği kahraman bir korucu olduğunu söyledi.

"Bugüne kadar birlikte omuz omuza mücadele ettiğimiz korucumuzun aramızdan ayrılması, başta aile fertleri ve sevenleri olmak üzere hepimizi yürekten yaralamıştır." diyen Eren, acılarının büyük olduğunu belirtti.

Geçici köy korucusunun üstün cesaret ve görev bilinci içerisinde gözünü kırpmadan hareket ederek vatanı ve milleti uğruna rütbelerin en büyüğüne ve yücesi olan şehitlik mertebesine ulaştığını dile getiren Eren, şöyle devam etti:

"Bu olay vatan ve millet sevgimizi cumhuriyet ve demokrasi aşkımızı Atatürk ilke ve inkılapları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine olan bağımlılığımızı ve bunlara yönelik tehditleri ki yakın dönemde bunun en acısını yaşadık, bertaraf etme yönünde haklı ve kararlı mücadeleye olan inancımızı bir kat daha artmıştır."

Akyıldız'ın cenazesi, okunan duanın ardından defnedilmek üzere ambulansla Şirvan ilçesine uğurlandı.

Bu sırada şehidin yakını Yunus Eşin, terör örgütü PKK'nın Kürtleri kandırdığını, öldürdüğünü ve zarar verdiğini dile getirdi.

Kendisinin de Kürt olduğunu ama Müslüman Kürt olduğunu ifade eden Eşin, şöyle konuştu:

"Ne hürriyetime ne milletime ne de bayrağıma, askerime vatandaşıma zarar vermeyen bir Kürdüm. Ben böyle yaşamak istiyorum. Bu ülkede Türk'ü, Kürt'ü ve Arap'ın neyi var, herkes aynı. Ben Kürdüm ama en hakiki Türk de benim arkadaşımdır, can dostumdur. Ben onun için canımı feda ederim, o da benim için. Bize bunu yaşatanlar Kürt değil, bunlar hain insanlar. Bu kadar olmaz. Benim ülkem benim bayrağım. Ben o bayrağı canımdan daha fazla seviyorum."

Törene katılan yaşlı kadınlar hep birlikte Türk bayrağı taşıdı.

Şirvan ilçesinde dün PKK'lı teröristlerce menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir korucu şehit olmuş, 4 korucu yaralanmıştı.

Yorumlar