Sıcaktan bunalan inekler Meriç Nehrine girdi

- Edirne'de 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklıkları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiledi - Aşırı sıcaktan strese giren inekler Meriç Nehri'nde yüzerek serinledi

Google Haberlere Abone ol
Sıcaktan bunalan inekler Meriç Nehrine girdi

EDİRNE (AA) - Edirne'de zaman zaman 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklıkları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor.

Edirne'de aşırı sıcaklardan etkilenen büyükbaş hayvanlar Meriç Nehri'ne girerek serinliyor. Sıcaktan bunalan ve strese giren büyükbaş kurbanlıkların yem tüketimi azalıyor, vücut ısısı 39 derecenin üzerine çıktığı için süt verimi ve kilo kaybı görülüyor.

Hava sıcaklarının 40 dereceye yaklaşmasıyla besiciler, bu duruma çare arıyor.

Bazı besiciler hortum aracılığıyla günde iki kez inekleri yıkayarak serinletirken bazıları ise su kenarına getirdikleri ineklerin nehre girerek serinlemesini sağlıyor.

- ''İnekler nehirden çıkmak istemiyor''

Besici Naci Seleci AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde gelen sıcak hava dalgası nedeniyle hayvanlarda süt veriminin düşmeye başladığını belirtti.

Aşırı sıcaklarda büyükbaş hayvanların strese girdiğini ifade eden Seleci, ''Havalar çok sıcak olduğu için inekler dayanamayıp suya giriyorlar. Son günlerde sıcaktan hayvanlar strese girdi, süt verimi de düştü. Nehre getiriyorum, suya giriyorlar hemen. İnekler nehirden çıkmak istemiyor. Mecbur biz de onları çıkarmak için giriyoruz.'' diye konuştu.




Yorumlar