Şehit Uzman Çavuş Doğruöz, son yolculuğuna uğurlandı

- Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz'ün cenazesi, Niğde'de toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit Uzman Çavuş Doğruöz, son yolculuğuna uğurlandı

NİĞDE (AA) - Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde dün dağlık alanda yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz, memleketi Niğde'de son yolculuğuna uğurlandı.

Antalya'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na getirilen şehit Doğruöz'ün naaşı, silah arkadaşları tarafından uçaktan alınarak cenaze aracına konulduktan sonra Niğde'ye uğurlandı.

Buradaki törene, şehidin yakınları, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve askeri erkan katıldı.

Niğde'nin Efendibey Mahallesi'ndeki babaevine getirilen şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından Ömer Halisdemir Meydanı'nda törenin yapılacağı alana getirildi.

Törende ayakta durmakta zorluk çeken şehidin annesi Fatma ve eşi Ebru Doğruöz ile kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin eşi Ebru Doğruöz, "Aslan gibi oğlumu büyüteceğim, onu göndereceğim. Eşim şehit oldu, en yüce mertebede. Gül gibi yüzü vardı, eşim nur yüzlüydü, hala da çok güzel yüzü." dedi.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Niğde Şehitliği'ne defnedildi.

Törene, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Jandarma Genel Komutanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar