Şehit pilotun adı parkta yaşayacak

- Ankara'da, şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Tanış'ın isminin verildiği parkın açılışı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Şehit pilotun adı parkta yaşayacak

ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesince kurulan Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış Parkı törenle açıldı.

Mutlukent Mahallesi Angora Bulvarı'nda, geçen yıl martta Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Yüzbaşı Mustafa Tanış'ın isminin verildiği parkın açılışı yapıldı.

Yüksek Askeri Şura Üyesi Hava Orgeneral Akın Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, şehit ve gazileri, hatıralarını canlı tutarak yaşatmak gerektiğini, açılan parkın bu konuda atılan bir adım olduğunu söyledi.

"Türk milleti olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz şey, birlik ve beraberliktir. Bunun reçetesini de şöyle söylüyorum, aşkımız bayrak, sevdamız Türkiye, rehberimiz Mustafa Kemal'dir." diyen Öztürk, parkın açılmasına katkıları nedeniyle Çankaya Belediyesine teşekkür etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de bugünün, Tanış'ın isminin parka verilmesi dolayısıyla önemli olduğunu belirtti.

Kamu kurumları ile belediyelerin açılışları, temel atma törenleri, etkinliklerine katıldıklarını anlatan Bingöl, "Ama bugünkü açılış son derece anlamlı. Günümüz Türkiye'sinde bu tür etkinliklerin, açılışların anlamı çok daha büyük. Zor bir süreçten geçiyoruz ancak bu dönemi de atlatacağız. Bir tek hedefimiz var, Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü. Cumhuriyet değerlerini yaşatmak adına ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

Törene komutanların da katılmasının vefa göstergesi olduğunu kaydeden Bingöl, "Mustafa Yüzbaşı, bu parkta adı sonsuza kadar yaşatılacak kahraman bir vatan evladıdır. Bütün vatan evlatlarının bu anlayışla sahiplenilmesi, onların adının sonsuza kadar yaşatılması asli görevimiz olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise şehit Mustafa Tanış'ın cesur bir asker ve kahraman Türk evladı olduğunu vurgulayarak, "Bu topraklarda adı yaşatılması gereken insanların başında gelmekteydi." diye konuştu.

Taşdelen, "Çok zor koşullarda kurulmuş, büyük bedeller ödemiş bir ülke olduğumuzu unutmadan, yaşadığımız coğrafyanın zorluklarını görmezden gelmeden hareket etmek zorundayız. Işığımızı Mustafa Kemal'den, yüreğimizdeki vatan sevgisinden alıyoruz. Mustafa Kemal'in yolundan, felsefesinden ve yüksek öngörüsünden besleniyoruz." dedi.

- "Acımız çok büyük ama çok da gururluyuz"

Şehidin babası Hayri, annesi Yurdagül, eşi Sena ve çocuğu Berna Tanış da parkın açılışına katıldı.

Baba Hayri Tanış, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Acımız çok büyük ama çok da gururluyuz. Allah bu vatanı, bu milleti korusun." şeklinde konuştu.

Şehidin eşi Sena Tanış ise çok büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, "Hiçbir şey eşimi geri getirmeyecek biliyorum ama bu benim için bir teselli olacak, adı sonsuza dek yaşayacak." ifadesini kullandı.

Daha sonra, şehit Mustafa Tanış'ın ailesi, Orgeneral Öztürk, Bingöl ve Taşdelen ile askeri erkan, parkın açılışını yaptı.

Türk Hava Kuvvetleri Bandosu'nun gösteri sunduğu açılışa katılanlar, Çankaya Belediyesinin girişimleriyle, Türk Hava Kuvvetleri tarafından şehidin anısına hediye edilerek parka yerleştirilen F5 jet uçağına yoğun ilgi gösterdi.

Yorumlar