Şanlıurfa'daki çatışma

- Şanlıurfa Valisi Küçük: - "Vatandaşlarımız müsterih olsun. İnşallah aldığımız tedbirlerle Şanlıurfa herhangi bir kazaya uğramayacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'daki çatışma

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, dün kentte yaşanan çatışmada bir teröristin ölü olarak ele geçirilmesi, 1 teröristin ise yaralı halde yakalanmasına ilişkin, "Vatandaşlarımız müsterih olsun. İnşallah aldığımız tedbirlerle Şanlıurfa herhangi bir kazaya uğramayacaktır." dedi.

Küçük, Valilik Toplantı Salonu'nda yaptığı açıklamada, dün kentte güvenlik güçlerinin "dur" ikazına uymayan bir otomobildeki 2 teröristle çıkan çatışma sonucu, bir teröristin etkisiz hale getirildiği, bir teröristin de yaralı halde yakalandığı çatışmaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başarılı bir operasyona imza atan güvenlik güçlerini tebrik eden Vali Küçük, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Şanlıurfa'yı bu tür olaylardan uzak tutmak için ahdettiklerini ve ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Küçük, "Dünkü olay da bunun bir göstergesidir. Teröristlerin eylemi tam olarak nerede yapmayı planladıklarını bilmiyoruz. Süreç devam ediyor, aydınlanınca açığa çıkacaktır. Dünkü olayın ardından kentte ekstra bir operasyon yapılmadı. Normal mutat aldığımız tedbirler devam ediyor. Zaten bu teröristler başka bölgeden geliyor. Bunlarla bağlantılı bir operasyonumuz yok." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Şanlıurfa'da ekstra güvenlik önlemleri var mı" şeklindeki sorusuna Küçük, "Şanlıurfa'da ekstranın da ekstrası var." yanıtını verdi.

Özellikle alışveriş merkezleri ve kalabalık yerlerde sivil polislerin görevlendirildiğini aktaran Küçük, şunları söyledi:

"Vatandaşımız bilmeyebilir veya tanımayabilir ama bu ortamlarda umduğunuzdan daha çok sivil polisimiz var. Arka mahallelerimizde istihbarat teşkilatımız çalışma içerisinde. Dünkü hadise de tesadüfen yoldan geçiyorken olan bir hadise değil, istihbarat çalışmaları sonucu öğrenilen bir olaydır. İstihbarat faaliyetlerimiz çok derin ve güçlüdür. Kentin tüm giriş ve çıkışlarda yol kontrolleri çok sıkı bir şekilde yapılıyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Şanlıurfalılar gönül rahatlığıyla lütfen yaşamlarına devam etsin. İnşallah aldığımız tedbirlerle Şanlıurfa herhangi bir kazaya uğramayacaktır."

Dün Şanlıurfa'da patlayıcı olduğu değerlendirilen otomobili durdurmak isteyen güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmada, Dağlıca ve Aktütün karakolları saldırılarına katıldığı belirlenen "Herokol" kod adlı terörist Cüneyt Aydar ölü ele geçirilmiş, Aydar'ın şoförlüğünü yapan terörist, İsmail Kaya da yaralı olarak yakalanmıştı.

Otomobilde yapılan aramada da çok sayıda el bombası, mühimmat ve silah ele geçirilmişti.

Yorumlar