Sakarya'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Sakın bu hadiselerin FETÖ’nün işi olduğunu sanmayın. FETÖ, sadece kirli bir maşadan ibarettir, onlarda böyle bir akıl yok. Onların yapabildikleri en iyi iş, beddua etmektir ancak ettikleri beddua da geri dönüyor"

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

SAKARYA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Sakın bu hadiselerin FETÖ’nün işi olduğunu sanmayın. FETÖ, sadece kirli bir maşadan ibarettir, onlarda böyle bir akıl yok. Onların yapabildikleri en iyi iş, beddua etmektir ancak ettikleri beddua da geri dönüyor." dedi.

Sakarya Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Özlü, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde kadim mücadelenin yeni bir sayfasının yazıldığını söyledi.

Bütün kirli yüzünü ortaya saçan terör örgütünün, bu ülkeye ve insanlara karşı büyük bir ihanete kalkıştığını vurgulayan Özlü, "Allah’a şükürler olsun ki başarılı olamadılar. Çünkü milletin nuru, onların kirini daha o gece sildi, süpürdü." diye konuştu.

Özlü, 15 Temmuz'da "halkın gücünün tankın gücüne galip geldiğini" gördüklerini anımsatarak, "Bu milleti millet yapan ruhun dipdiri şekilde muhafaza edildiğini gördük. Malazgirt'in, Çanakkale'nin, Sakarya'nın nasıl kazanıldığını adeta kendi şahitliğimizle tecrübe etmiş olduk. Tarih kitaplarında okuyunca mübalağa yapılıyor zannettiğimiz hadiselerin gözümüzün önünde yeniden yaşandığına şahit olduk." şeklinde konuştu.

Bu ruhun, bu milletten hiçbir zaman ayrılmayacağını vurgulayan Özlü, milletin artık uyandığını, karanlığında nurun, yeniden doğuşun başladığını kaydetti.

Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "üst akıl" dediği o yapının bunu gördüğünü, gördüğü için Türkiye'ye her geçen gün daha da saldırdığını dile getirerek, “Maşa olarak kimi ve neyi kullanması gerekiyorsa onu kullanıyor. Sakın bu hadiselerin FETÖ’nün işi olduğunu sanmayın. FETÖ, sadece kirli bir maşadan ibarettir, onlarda böyle bir akıl yok. Onların yapabildikleri en iyi iş, beddua etmektir ancak ettikleri beddua da geri dönüyor. Beddualara başladıklarından beri bunların burnu sürekli sürtüyor. Güya İslam adına hareket ediyorlar ama Allah’a değil, kula itaat ediyorlar. Kur'an’ın söylediklerine değil, ruh hastasının sözüne bakıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ'nün 17-25 Aralık sürecine kadar milleti kandırdığına işaret eden Bakan Özlü, o zamana kadar "altın nesil, hizmet" dediklerini, ancak katiller yetiştirdiklerini, ihanet ve cinayet şebekesi kurduklarını söyledi.

"Bunlarla mücadele etmezsek Allah bizi affetmez, hesap sormazsak Allah bize hesap sorar." diyen Özlü, "Müsamaha gösterirsek şehitlerimiz bize hakkını helal etmez. Yaptıkları bütün suçların hesabını, fitil fitil buranlarından getireceğiz. Hakkını yedikleri bütün mazlumların hakkını sormamız gerekiyor. Zalime merhamet, mazluma ihanettir. Bu zalimlere asla merhamet etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Özlü, 15 Temmuz'da ortaya çıkan bu birliği gözbebekleri gibi korumaları gerektiğini belirterek, ortak paydanın "vatan" olduğunun asla unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, alana kurulan dev ekranlardan Yenikapı'daki mitingi takip ediyor. Çalan şarkılara hep birlikte eşlik eden vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlara tepkilerini dile getiriyor.

Mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti ve CHP Sakarya milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar