Sakarya Zaferi'nin yıl dönümü

Erdoğan, Sakarya Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya Zaferi'nin yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Meydan Muharebesi'nde sergilenen azim ve kararlılığın bugün de millete rehberlik ettiğini belirterek, "Vatandaşlarımız vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tuttuğunu, gerektiğinde inancı ve istiklali için canı pahasına mücadeleden kaçınmayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Sakarya Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sakarya Meydan Muharebesi'nde "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır" anlayışıyla zafere ulaşıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zaferin Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan yolda önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sakarya Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın seyrini değiştirmiş, aziz milletimize özgürlük yolunda güç ve umut katmış, uluslararası alanda Meclisimizin itibarını yükseltmiştir. Sakarya Zaferi, askeri ve siyasi sonuçlarıyla, nihai zafere uzanan yolu aydınlatan bir meşale olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi'nde sergilenen azim ve kararlılık bugün de milletimize rehberlik etmektedir.
Vatandaşlarımız vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tuttuğunu, gerektiğinde inancı ve istiklali için canı pahasına mücadeleden kaçınmayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir."

Özgürlük ve bağımsızlığa, aziz vatana sahip çıkmak için hayatlarını feda etmekten çekinmemiş olan tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünde başta, Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla andığını, vatandaşları en kalbi duygularıyla selamladığını bildirdi.

Yorumlar