Şakalaşırken ölüme neden olma davası

- Küçükçekmece'de şakalaşma sırasında tüfekle vurularak hayatını kaybettiği öne sürülen Yağmur Önüt'ün arkadaşı sanık Egemen Vardar'ın yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Şakalaşırken ölüme neden olma davası

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece'de şakalaşma sırasında tüfekle vurularak hayatını kaybettiği ileri sürülen Yağmur Önüt'ün arkadaşı sanık Egemen Vardar'ın yargılanmasına başlandı.

Küçükçekmece 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Egemen Vardar ile tarafların avukatları katıldı. Maktul Yağmur Önüt'ün babası Tamer Önüt ve annesi Sevgi Gülseren de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Egemen Vardar, ölen Yağmur Önüt'ün 2-3 yıllık kız arkadaşı olduğunu, şarj aletini unuttuğu için babaannesinin ve halasının evine gideceğini, Yağmur Önüt ile buluştuğunu ve Sefaköy'deki eve gittiklerini anlattı.

Sanık Vardar, bir ara Yağmur, halası ve kendisinin sigara içmek için odaya geçtiklerini belirterek, ''Odada dolabın alt bölümünde bir av tüfeği olduğunu gördüm, elime aldım. Altta bir delik vardı ve boş gözüküyordu. Mekanizmasını ileri geri çektim. İçinde fişek yok diye elime aldım. Silahla birlikte ayakta kendi etrafımda güya ateş ediyor pozisyonlarına geçerek dönüp duruyordum. Birden silah patladı tam karşımda 2 metre kadar mesafede oturan kız arkadaşım Yağmur Önüt'ün boyun kısmından yaralandığını anladık. Hemen ambulans çağırdık. Ben panikledim ancak tüm uğraşlara rağmen kurtaramadık. Kasten ve bilerek ateş etmedim'' diye konuştu.

Babasına ait silahı daha önce gördüğünü aktaran Vardar, silahla oynadığını ancak nasıl kullanıldığını bilmediğini öne sürdü.

Müşteki Tamer Önüt de maktulün kızı olduğunu, her şeyi olaydan sonra öğrendiklerini dile getirerek, ''Sanığın kızım Yağmur'a defalarca şiddet uyguladığını, onu darbettiğini duydum. Silahla barışık olmadığını söylüyor ancak daha önce kullandığı bir arabanın torpido gözünde silah bulunduğu duyumunu aldım. Bu olaydan önce kızımı defalarca ağlarken yakaladım. Bunun üzerine sanıkla da konuştum, 'ayrılın' dedim. 'Bu şekilde birbirinize zarar veriyorsunuz, aileler de mutsuz oluyor' diye ikisiyle de konuştum. Ben sanıktan şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum'' ifadesini kullandı.

Söz alan anne Sevgi Gülseren de sanıktan şikayetçi olduğunu, sanığın kızını kazara vurduğuna dair olan beyanlarını kabul etmediğini belirterek, Vardar'ın kızına "ya benimsin ya kara toprağın" biçiminde mesajlar attığı iddiasında bulundu.

Hakim Nurettin Kurt, sanık avukatlarına savunma ve delillerini sunmak için süre verilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Küçükçekmece'de 19 Nisan 2016'da sanık Egemen Vardar'ın halasının evine kız arkadaşı Yağmur Önüt ile gittiği ve evde şakalaştıkları sırada tüfeğin ateş alması sonucu Önüt'ün hayatını kaybettiği belirtildi.

İddianamede, sanık Egemen Vardar hakkında ''bilinçli taksirle ölüme neden olma'' suçundan 4 yıl 6 aydan 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Yorumlar