Sabahattin Zaim Üniversitesi Mezuniyet Töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Her başarı, öncelikle kişisel çabaların, sıkı ve disiplinli bir çalışmanın ürünüdür. Aile, üniversite ve öğrenci, aynı hedef doğrultusunda bir makinenin dişlileri gibi uyum içinde olduğunda, orada gerçekten güzel neticeler alınıyor. Sabahattin Zaim Üniversitesinin bu üç başarı faktörünü bünyesinde meczettiğini görüyorum." - "Bugün mezun olan gençlerimizin Sabahattin Zaim Üniversitesinin öğrencisi olmakla bundan sonraki hayatlarında kendilerine pusula olacak bir donanım kazandıklarına inanıyorum." -"Okuyarak, araştırarak, sorarak, sorgulayarak, kimi zaman gece yarılarına kadar ders çalışarak katettiğiniz uzun bir yolun ardından, işte bu gün ilk etap diyebileceğimiz hedefinize ulaştınız. Tabii başarı için sadece bunlar yeterli değildir. Ailenizin kendi rızıklarından keserek verdiği destek, hocalarınızın ilimlerinden, müktesebatlarından size yaptığı katkı olmadan bugünlere gelmezdiniz."

Google Haberlere Abone ol
Sabahattin Zaim Üniversitesi Mezuniyet Töreni

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her başarının öncelikle kişisel çabaların, sıkı ve disiplinli bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, "Aile, üniversite ve öğrenci aynı hedef doğrultusunda bir makinenin dişlileri gibi uyum içinde olduğunda, orada gerçekten güzel neticeler alınıyor. Sabahattin Zaim Üniversitesinin bu üç başarı faktörünü bünyesinde meczettiğini görüyorum." dedi.

Sabahattin Zaim Üniversitesinin Halkalı Yerleşkesi'nde düzenlenen 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde konuşan Erdoğan, muhteşem bir mekanda olmaktan dolayı çok gururlu olduğunu ifade ederek, Halkalı Ziraat Mektebinin içinden geçen Mehmet Akif'in ruhuyla üniversitede oluşan ruhun birbirinin tamamlayıcısı olmasını diledi.

Erdoğan, Sabahattin Zaim Üniversitesinin hocaları ve öğrencileri açısından anlamlı bir günde onlarla birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu vurgulayarak, bu birlikteliği sağlayan üniversite yönetimine şükranlarını sundu.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayıp, 2015-2016 akademik yılında mezun olan öğrencileri gönülden kutladığını dile getiren Erdoğan, "Hayatınız boyunca destekleri ve özverili gayretleri ile sizin bu mutlu günü yaşamanıza vesile olan anne, baba ve ailelerinizi, özellikle tebrik ediyorum. O anneler ve babalar ki bekledikleri an, işte bu an, bekledikleri gün, işte bu gün. Şimdi onlar sizlerle yeni bir sürecin başlamasına şahitlik edecekler. Sizin bu günlere gelmenizde ayrıca emeği olan hocalarımıza, bilgi ve tecrübelerini sizlere aktardıkları, sahip oldukları ışığı sizlerle paylaştıkları için şahsım ve milletim adına kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Erdoğan, her başarının şüphesiz öncelikle kişisel çabaların, sıkı ve disiplinli bir çalışmanın ürünü olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Okuyarak, araştırarak, sorarak, sorgulayarak, kimi zaman gece yarılarına kadar ders çalışarak katettiğiniz uzun bir yolun ardından, işte bugün ilk etap diyebileceğimiz hedefinize ulaştınız. Tabii başarı için sadece bunlar yeterli değildir. Ailenizin kendi rızıklarından keserek verdiği destek, hocalarınızın ilimlerinden, müktesebatlarından size yaptığı katkı olmadan bugünlere gelmezdiniz. Bu yönüyle başarı, kolektif bir çabayı, ortak bir fedakarlığı gerektiriyor. Aile, üniversite ve öğrenci, aynı hedef doğrultusunda bir makinenin dişlileri gibi uyum içinde olduğunda, orada gerçekten güzel neticeler alınıyor. Sabahattin Zaim Üniversitesinin bu üç başarı faktörünü bünyesinde meczettiğini görüyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezun olan öğrencilerin tamamının bugün itibarıyla hayatlarının önemli bir dönemini tamamladığını hatırlatarak, yeni ve zorlu bir kulvara ilk adımlarını attıklarını dile getirdi.

Bundan sonra hayatla mücadele, adeta savaş başladığına işaret eden Erdoğan, "Bazılarınız eğitimlerini yüksek lisans veya doktora gibi bir üst aşamaya taşıyarak, ilim tahsil etmeye devam edeceksiniz. Bir kısmınız da kamu ya da özel sektörün rekabetçi ortamında hayalinizdeki meslekleri yapmanın gayreti içinde olacaksınız. Belki bazılarınız da kendi işini kurmak isteyecek. Tercihiniz hangisi olursa olsun, yıllardır ailenizin veya içinde bulunduğunuz üniversite ortamının size sağladığı korunaklı ortamdan çıkarak, hayatın gerçek yüzüyle karşılaşacaksınız. Bugün mezun olan gençlerimizin Sabahattin Zaim Üniversitesinin öğrenicisi olmakla bundan sonraki hayatlarında kendilerine pusula olacak bir donanım kazandıklarına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Üniversite 2010'dan bu yana ciddi bir mesafe kaydetti"

Erdoğan, üniversitenin 2010 yılından bu yana geçen sürede, ciddi bir mesafe kaydettiğini, Sabahattin Zaim Hoca'nın ismini taşımanın, bir üniversite ve böyle bir okulun mezunları için hem büyük bir onur hem de ağır bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Hocaların hocası olan merhum Sabahattin Zaim'in yazdığı eserlerle, yetiştirdiği öğrencilerle, milli projelerde üstlendiği öncü rollerle arkasında hayırla yad edilen güzel bir miras bıraktığını belirten Erdoğan, Başbakanlığı döneminde üniversiteyle ilgili teklif getirildiğinde, adı Sabahattin Zaim olacak böyle bir üniversite için böyle bir mekanı İlim Yayma Vakfına tahsis etmenin büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

"Şimdi zarf güzel ama zarfın içindekilerin çok daha güzel olması lazım, işte o da sizde. Onu siz halledeceksiniz" diyen Erdoğan, Sabahattin Zaim'in hem bir ilim ve fikir insanı hem de bir dava adamı olduğunu, örneklerine bugün sıkça rastlanan birileri gibi hiçbir zaman milletine tepeden bakmadığını, fil dişi kulelerden ahkam kesmediğini, hayatının her safhasında teoriyi pratiğe geçirmenin, onları uygulamanın çabası içinde olduğunu anlattı.

Erdoğan, ekonomi, özellikle iktisat, çalışma ekonomisi başta olmak üzere birçok başlıkta kaleme aldığı 200'e yakın makalesi ve 20'nin üzerinde kitabıyla Sabahattin Zaim'in entelektüel hayatta çığır açan eserler verdiğini, insan olarak müşfik, sabırlı ama hepsinden öte mütevazi bir akademisyen olarak mümbit bir karakter ve velut olduğunu ifade etti.

Sabahattin Zaim'in aynı zamanda Gümüş Motor'dan TÜMOSAN'a kadar ilminin uygulaması mahiyetindeki projelerde bizzat yer alan bir eylem adamı olduğunun altını çizen Erdoğan, "İlim Yayma Cemiyetindeki faaliyetleriyle gençlerin ufkunu açan, onlara her alanda destek olan çalışmalara imza atmıştı. Ben bu vesileyle, Sabahattin Zaim Hocamıza bir kez daha Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Eğer bugün biz milletimizi 2023 hedefleri doğrultusunda seferber edebiliyorsak, ülkemize 2053 ve 2071 vizyonu çizebiliyorsak, bunda Hocamızın çabalarının, çalışmalarının çok önemli katkısı vardır. Kurucu mütevelli heyeti üyeliği yaptığı İlim Yayma Vakfına, Hocamızın emanetine sahip çıktığı, onun ismini yaşattığı için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Muhammed'in öldükten sonra üç insanın amel defterinin kapanmayacağını müjdelediğini anlatarak, "Bunlardan ilki sadaka-i cariyesi olanlardır. Yani cami, mescit, medrese, vakıf, hastane, yol, köprü, okul, çeşme gibi insanlara faydalı eserler bırakandır. İkincisi, ilmi eserleri olanlardır. Üçüncüsü, kendisine arkasından dua edecek salih evlat bırakanlardır. Tüm hayatını ilme, vakıf hizmetine, insan yetiştirmeye hasreden Sabahattin Hocamızın inşallah amel defterinin kapanmadığına, kapanmayacağına bu fakir inanıyor. İnanıyorum, Rabbim hepimize bu dünyadan göç ederken, sevgili Peygamberimizin müjdelerine mazhar olacak bir hayat yaşamayı, arkamızdan hayırla yad edilecek eserler bırakmayı nasip eylesin diye dua ediyorum." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Yorumlar