Rusya-Tacikistan istişare toplantısı

- Duşanbe'de Rusya ve Tacikistan dışişleri bakanlıkları arasında siyasi istişare toplantısı düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Rusya-Tacikistan istişare toplantısı

TAŞKENT (AA) - Rusya ve Tacikistan dışişleri bakanlıkları siyasi istişare toplantısı başkent Duşanbe'de yapıldı.

Tacikistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, temaslarda bulunmak üzere Duşanbe'yi ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy Karasin, Rusya ve Tacikistan dışişleri bakanlıkları siyasi istişare toplantısına katıldı.

Karasin ile Tacikistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mahmadşarif Hakdod'un başkanlığında düzenlenen toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkilerin durumu ve perspektifleri ile tarafları ilgilendiren güncel ve bölgesel meseleler ele alındı. Orta Asya'daki durum ile komşu Afganistan'daki son gelişmelerin de ele alındığı toplantıda, iki ülkenin uluslararası kuruluşlardaki çoklu ilişkileri de gözden geçirildi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Karasin, ülkedeki temasları kapsamında ayrıca Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Aslov ile bir araya geldi. Görüşme sırasında taraflar, Tacikistan ile Rusya arasındaki ikili ve çok yönlü ilişkilerin dinamik olarak gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, iki ülke arasında karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliği detaylı olarak masaya yatırıldı.

Yorumlar