Rusya, Suriye kararındaki gecikmeden ABD'yi sorumlu tuttu

- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: - "(ABD'li mevkidaşı Kerry'nin) Kararı Washington ile gözden geçirmelerinin önemli olduğu görülüyor. Bu nedenle yaşanan gecikme için üzgünüz. Umarım Washington uykuya gitmeden kararları yakında duyurulur" - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby: - "Kerry, Washington'daki yetkililerle, Rusya ile üzerinde anlaşmaya çalıştıkları teklif metni üzerinde görüşmelere devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Suriye kararındaki gecikmeden ABD'yi sorumlu tuttu

CENEVRE (AA) - Rusya, Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşmasının gecikmesinden ABD'yi sorumlu tuttu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsviçre'nin Cenevre kentindeki President Wilson Hotel'inde 12 saattir süren görüşmeler sonrasında gerçekleştirilecek basın toplantısını bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e ilişkin, "Kararı Washington ile gözden geçirmelerinin önemli olduğu görülüyor." dedi.

Bu nedenle yaşanan gecikme için üzgün olduklarını belirten Lavrov, "Yapacak bir şey yok. Umarım Washington uykuya gitmeden kararları yakında duyurulur ve haber alırız. Sabırlı olmanızı istiyorum. Aynı durum benim için de geçerli." ifadelerini kullandı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da görüşmelerden pozitif bir sonuç çıkacağını umduklarını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise "Kerry, Washington'daki yetkililerle, Rusya ile üzerinde anlaşmaya çalıştıkları teklif metni üzerinde görüşmelere devam ediyor. Daha fazla bilgi vereceğimiz durumda sizlerle bu bilgileri paylaşacağız." dedi.

Yorumlar