Rusya ile Tacikistan ortak askeri tatbikat düzenledi

- Tatbikatta, senaryo gereği Tacikistan'a sızan teröristlerin imha edilmesi konusu üzerine çalışıldı

Google Haberlere Abone ol
Rusya ile Tacikistan ortak askeri tatbikat düzenledi

TAŞKENT (AA) - Rusya ve Tacikistan silahlı kuvvetleri Tacikistan’ın başkenti Duşanbe yakınlarında ortak askeri tatbikat düzenlendi.

Tacikistan'a sızan teröristleri imha etme konusunun işlendiği ortak askeri eğitim tatbikatına Tacikistan silahlı kuvvetleri ile ülkede konuşlanan Rus askeri üssünde görevli askerler katıldı.

Senaryo gereği istikrarsızlık yaratmak amacıyla ülkeye yasa dışı yollarla sızan 500 kadar teröristin etkisiz hale getirilmesine yönelik tatbikat, başkent yakınlarındaki Lyaur askeri poligonunda gerçekleştirildi.

Terör ve aşırıcılık gibi çağdaş tehditlere karşı ortak ve etkili mücadele edilmesinin amaçlandığı tatbikata katılan askerler, tatbikat boyunca dağlık arazide suç çetelerini tespit edip imha etmeye yönelik manevra, savunma ve saldırı becerilerini sergiledi.

Rus askeri üssü ile Tacikistan silahlı kuvvetleri, Tacikistan İçişleri Bakanlığına bağlı Özel Kuvvetler ve Tacikistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi sınır koruma birliklerine bağlı 800’den fazla askerin yer aldığı ortak tatbikatın son etabına tank, zırhlı araç, top ve çoklu roketatarlar ile insansız hava araçları da destek verdi.

Ortak askeri tatbikata komutanlık eden Rus askeri üssü Komutan Yardımcısı Albay Konstantin Gaponenko, Tacikistan’da konuşlanan Rus askerleri ve Tacikistan silahlı kuvvetleri mensuplarının ülkeye yasa dışı yollarla sızan teröristlerin tamamının etkisiz hale getirilmesi konusunun işlendiği tatbikat sırasında üstün başarı sergilediğini dile getirdi.

Rusya'nın Tacikistan'da bulunan askeri üssünde 7 binden fazla asker görev yaparken, Rus üssü, Tacikistan'ın Afganistan sınırının korunmasına da destek sağlıyor. Tacikistan ve Rusya arasında Ekim 2012'de varılan anlaşma uyarınca, Rus askeri üssü 2042 yılına kadar ülkede faaliyet gösterebilecek.

Yorumlar