Radikalleşme eğilimi gösterenler, rehabilitasyona gönderilecek

- Fransa Başbakanı Valls, aşırı uçlara katılma eğilimi gösteren kişiler için rehabilitasyon merkezleri kurulacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Radikalleşme eğilimi gösterenler, rehabilitasyona gönderilecek

PARİS (AA) - Fransa Başbakanı Manuel Valls, ülkede aşırıcılığa eğilim gösterenleri topluma kazandırma merkezleri kuracaklarını açıkladı.

Valls, Başbakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, ''Fransa'nın her bölgesinde 2017 yılına kadar radikal ve dinci teröre eğilim duyanların topluma kazandırma merkezleri kuracağız'' dedi.

Valls, bu projeyle Fransız gençlerinin terör örgütlerine katılımını engellemek istediklerini belirterek proje için 2018 yılına kadar bütçeden 40 milyon avro ayırdıklarını bildirdi.

Başbakan Valls, radikal örgütlerle mücadelenin kendi nesillerinin en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Adalet Bakanı Jean-Jacques Urvoas'ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Valls, bu konuda hizmet verecek ilk merkezin yaz aylarında açılacağını duyurdu.

Valls, Adalet Bakanlığının tavsiyesi üzerine, zorunlu ev hapsi ve gözaltına alınmayan ancak radikalleşme eğilimi gösteren gençlerin öncelikle bu merkezlerde toplanacağını kaydetti.

Başbakan, söz konusu merkezlerin daha iyi çalışabilmesi için valilikler, bakanlıklar ve ilgili dernekler arasında eş güdüm ve koordinasyon komitesi kurulacağını sözlerine ekledi.

Fransa'da 13 Kasım 2015'te Paris'in 6 farklı noktasına düzenlenen terör saldırılarında 130 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından olağanüstü hal uygulamasına gidilmişti.

Olağanüstü hal uygulaması uyarınca terör şüphelilerine zorunlu ev hapsi uygulaması getirilebiliniyor.




Yorumlar