Putin ile Abe Vladivostok'ta görüştü

MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe Rusya'da bir araya geldi. Rusya'nın Vladivostok kentindeki görüşmede...

Google Haberlere Abone ol
Putin ile Abe Vladivostok'ta görüştü

MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe Rusya'da bir araya geldi.

Rusya'nın Vladivostok kentindeki görüşmede, karşılıklı yatırımlar ve iki ülke arasında anlaşmazlığa neden olan adalar meselesi ele alındı.

Söz konusu anlaşmazlıkta ilerleme kaydedilemezken, Putin, televizyondan yayınlanan açıklamasında, Moskova yönetiminin görüşmelerde ilerleme sağlanmasını istediğini belirtti.

Putin, Japon Başbakanı'nın Soçi'ye mayıs ayında yaptığı ziyarette sunduğu öneriler üzerinde dikkatlice çalıştıklarını belirtti.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgesel anlaşmazlıklarda önemli bir ilerleme beklemediklerine değinerek uzlaşmaya varılabilmesi için uzmanların uzun vadeli ve detaylı çalışması gerektiğini vurguladı.

Peskov, Abe'nin ziyaretinin Japonya'nın Rusya ile ekonomik ilişkileri geliştirmek istediğini gösterdiğini ifade etti.

Japonya Başbakanı Abe'nin Putin'den iade-i ziyaret istediği belirtiliyor.

Rusya'nın Soçi kentinde mayısta bir araya gelen iki lider, iki ülkenin İkinci Dünya Savaşı'ndaki anlaşmazlıklarını resmi olarak sonlandıracak barış anlaşmasını ve ekonomik konuları ele almıştı.

Japonya'da "Kuzey Bölgeleri", Rusya'da ise "Kuril Adaları" olarak adlandırılan adalar iki ülke arasında sınır anlaşmazlığına neden oluyor.

Yorumlar