Polonya Milli Günü resepsiyounu

- Polonya Milli Günü Ankara'da verilen resepsiyonla kutlandı

Google Haberlere Abone ol
Polonya Milli Günü resepsiyounu

ANKARA (AA) - Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, ülkesinin milli günü dolayısıyla resepsiyon verdi.

Polonya Büyükelçiliğinde gerçekleşen Polonya Milli Günü kutlamasına, Büyükelçi Cieniuch ve elçilik çalışanları ev sahipliği yaptı.

Cieniuch, resepsiyonda, "Polonyalı vatanseverlerinin, 18. yüzyılda, dağılmayı engellemek için dünyanın ikinci anayasasını hazırlamaya başladıklarını ve onların gayretlerinin uzun vadede Polonya devletinin yeniden doğup, yapılanmasını sağladığını" söyledi.

Avrupa Birliği (AB) ve NATO gibi uluslararası organizasyonların üyesi olan Polonya'nın, üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını dile getiren Cieniuch, Polonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 15. yüzyıla dayandığını belirtti.

"Karşılıklı saygı ve anlayış içerisinde süre gelen, güçlü bağlarımızın olduğu dostane bir ülkede çalışmalarımıza devam etmek bize mutluluk veriyor." diyen Cieniuch, iki ülkenin birbirlerini daha iyi anlayabilmesi için toplumların daha yakın hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Cieniuch, Türkiye'de yaşayan Polonya vatandaşlarının, büyükelçilik görevlerini yürütmek üzere fahri konsolosluklar açtıklarını aktararak, Gaziantep'te, Polonya fahri konsolosluğu açtıklarını bildirdi.

Büyükelçi Cieniuch, ayrıca Polonya'nın Gaziantep Fahri Konsolosu Melike Yüksel'e resmi evraklarını takdim etti.

Resepsiyona çok sayıda ülkenin büyükelçisi ile yerli ve yabancı konuklar katıldı.

Yorumlar