PKK'lı teröristlerin öldürdüğü Aytaç Baran mezarı başında anıldı

- Diyarbakır'da geçen yıl evinden çıktığı esnada PKK'lı teröristler tarafından öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, mezarı başında anıldı - Yeni İhya-Der Başkanı Beber: - "Tarih boyunca batıl zihniyetler İslam davasını insanlığı hedefleyen hak ehline hep düşmanlık yapmış ve katletmişlerdi. Hak ehlinin ahlaki dürüstlüğü, yardım severliği ve halkı için fedakarlığı onların umurunda değildi. Onların tek bir hedefi vardı o da kendi emellerine engel gördükleri hak ehli Müslümanları ortadan kaldırmaktı ancak tarihten ders alamayacak kadar kıt olan akılları bu kez de işlemedi ve hakkın çelik duvarına tosladı"

Google Haberlere Abone ol
PKK'lı teröristlerin öldürdüğü Aytaç Baran mezarı başında anıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da geçen yıl evinden çıktığı esnada PKK'lı teröristler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, mezarı başında anıldı.

9 Haziran 2015'te evinden çıktığı esnada öldürülen Baran için Şehitler Kervanı Platformu tarafından Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında tören düzenlendi.

Yeni İhya-Der Başkanı Muzaffer Beber, burada yaptığı konuşmada, "Tarih boyunca batıl zihniyetler İslam davasını insanlığı hedefleyen hak ehline hep düşmanlık yapmış ve katletmişlerdi. Hak ehlinin ahlaki dürüstlüğü, yardım severliği ve halkı için fedakarlığı onların umurunda değildi. Onların tek bir hedefi vardı oda kendi emellerine engel gördükleri hak ehli Müslümanları ortadan kaldırmaktı ancak tarihten ders alamayacak kadar kıt olan akılları bu kez de işlemedi ve hakkın çelik duvarına tosladı." diye konuştu.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik ise Baran'nın hayatından kesitler aktardı. Nefsimizi hesaba çekme ikliminde olduklarını belirten Çelik, şunları söyledi:

"Şeytanın bağlandığı cehennem kapılarının kapandığı ve cennet kapılarının açıldığı bir aydayız. Bizim boşa ayıracak hiçbir vaktimiz yoktur. Çünkü önümüzde beş büyük düşmanımız var. Bu beş büyük düşman karşımızda durduğu müddetçe bizim boş geçirecek bir zamanımız yoktur. Bizler bu beş düşmana karşı Aytaç Baran gibi eğer Allah'a sığınarak şahit gibi yaşayarak, dünyaya yaşantımızı şahit ettirmezsek bu beş düşman hem dünyamızın hem de ahiretimizin helak olmasına sebep verecek."

Törene, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Yardımcıları Sait Şahin ve Vedat Turgut ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- Olay

Baran, Diyarbakır'da 9 Haziran 2015'te PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından çıkan olaylarda 3 kişi ölmüş, 11 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla sanıklar Diyadin G. ile Sezgin Demirok hakkında "tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından 6 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Sanıklardan Demirok, 24 Aralık 2015'te Sur'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülmüş, davanın ilk duruşmasında tutuklu tek sanık Diyadin G. ise tahliye edilmişti.

Yorumlar