PKK mensubuna müebbet hapis cezası

- Gaziantep'te, 22 Ekim 2014'te güvenlik güçlerine teslim olan tutuklu sanık, "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğü bozmak" suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
PKK mensubuna müebbet hapis cezası

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, terör örgütü PKK üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Akbulut (31) ile avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkında hazırladığı mütalaasında sanığın cezalandırılması yönünde görüşünü bildirdi.

Sanık Akulut, duruşmada, PKK'ya katıldığı için pişman olduğunu söyledi.

Bir yol bulamadığı için 10 yıldır teslim olamadığını anlatan Akbulut, "Orada mahkum gibi çalıştırıyorlardı, kaçamayacak durumdaydım. Kaçmak isteyen biri vuruldu, getirdiler 'siz de kaçarsanız böyle olursunuz' dediler. Pişman olduğum için 22 Ekim 2014'te teslim oldum." dedi.

Ailesinin ekonomik sorunları nedeniyle dağa çıkmaya karar verdiğini belirten Akbulut, mahalledeki arkadaşlarının da örgüte katıldığı takdirde PKK'nın maddi destek sağlayacağını söylediğini aktardı.

Örgüte katıldıktan sonra siyasi ve askeri eğitimden geçtiğini ifade eden Akbuluk, "Bomba konusunda eğitim aldım. Benim gibi örgüte gelen herkes eğitim alıyordu. Orada kalmak istemedim. Bunu da ilettim ama kabul etmediler. Gidersem öldürüleceğimi söylediler. Onun için beni hep geri hizmetlerde kullandılar." şeklinde konuştu.

Irak'ta Zap, Hakurk, Kandil, Hınera bölgelerindeki kamplarda kaldığını dile getiren Akbulut, geçen yıl ise Suriye'nin Cezire ve Kamışlı bölgesine gönderdiklerini anlattı.

Mahkeme heyeti, sanık Akbulut'u, "terör örgütüne üye olmak, devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti ayrıca sanık hakkında, 21 Eylül 2007'de Dağlıca'da 12 askerin şehit olduğu, 17 askerin de yaralandığı terör saldırısı nedeniyle 12 kez kamu görevini yerine getiren kişiye karşı kasten nitelikli öldürme suçundan ve 17 kez de kasten nitelikli öldürmeye teşebbüs suçundan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına kadar verdi.


Yorumlar