Pişman olup DEAŞ'tan kaçtılar, güvenli bölgeye sığındılar

- ÖSO, pişman olarak DEAŞ'tan kaçan yabancıları rehabilite etmek için güvenli bölgede kamp kurdu - Kampta, eski DEAŞ militanları hem örgütten korunuyor hem de rehabilite ediliyor - DEAŞ'tan kaçan Fransız uyruklu kadınlar: "2 aydır Fransa'dan haber bekliyoruz ancak kimse bizimle ilgilenmiyor. Bize iyi davransalar da bizim için zor"

Google Haberlere Abone ol
Pişman olup DEAŞ'tan kaçtılar, güvenli bölgeye sığındılar

HALEP (AA) - MUHAMMED MİSTO - Pişman olarak terör örgütü DEAŞ'tan kaçan yabancı militanlar Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kendilerini rehabilite etmek için kurduğu kampta tutuluyor.

Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'tan temizlenen güvenli koridorda ÖSO çatısı altındaki Ceyşu't-Tahrir tarafından kurulan kampta, onlarca eski DEAŞ militanı ve aileleri hem rehabilite ediliyor hem de terör örgütünden korunuyor.

DEAŞ'tan kaçarak ÖSO'ya sığınan yabancı militanlara kampta dini eğitim verilerek, terör örgütünün "din anlayışının çarpıklığı" anlatılıyor.

Kamptaki militanların çoğunu Halep'in doğu kırsalında DEAŞ'ın kontrolündeki beldelerden kaçanlar oluşturuyor. Militanların aralarında Fransız, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleriyle, Özbek ve bazı Arap uyruklular bulunuyor.

Fransa'dan gelerek DEAŞ'a katılan 2 kadın AA muhabirine terör örgütünden nasıl kaçtıklarını anlattı.

DEAŞ'ın kontrolündeki bölgenin yoğun bombardımana tutulduğunu anlatan Fransız kadınlar, birçok kişinin kendileri gibi oradan kaçtığını söyledi.

Gece bir araca binerek yolculuk yaptıklarını, ardından uzun süre yürüdüklerini aktaran kadınlar, "Azez'e, çok uzak olmayan bir kontrol noktasına ulaştık. ÖSO'ya ait bu kontrol noktasında bizi teslim aldılar, yemek verdiler. Bizimle ilgilendiler çünkü çok zor olan yolculuk esnasında yaralanmıştık." dedi.

- "2 aydır Fransa'dan haber bekliyoruz ancak kimse bizimle ilgilenmiyor"

ÖSO'nun daha sonra kendilerini bir eve götürdüğünü, halen o evde bulunduklarını bildiren kadınlar, kendilerine herhangi bir kötü muamelede bulunulmadığını ancak Fransa'ya geri dönmek istediklerini belirtti.

"Bize güzel davranıyorlar, kötü davranmıyorlar." diyen kadınlar, "2 aydır Fransa'dan haber bekliyoruz ancak kimse bizimle ilgilenmiyor. Bize iyi davransalar da bizim için zor. Dil sorunu var. Sadece evimize dönmek istiyoruz. Neden burada bu kadar kalıyoruz anlamıyoruz." diye konuştu.

Psikolojik ve moral olarak çok yorgun olduklarını dile getiren kadınlar, "Sadece gitmek istiyoruz, lütfen bize yardım edin. Lütfen. Gitmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Yorumlar