Philips, Ambilight OLED TV'yi IFA'da görücüye çıkardı

BERLİN (AA) - Philips, dünyanın ilk Ambilight OLED TV'sini IFA Fuarı'nda tanıttı. Philips, Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA kapsamında...

Google Haberlere Abone ol
Philips, Ambilight OLED TV'yi IFA'da görücüye çıkardı

BERLİN (AA) - Philips, dünyanın ilk Ambilight OLED TV'sini IFA Fuarı'nda tanıttı.

Philips, Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA kapsamında düzenlediği basın toplantısında, ilk OLED TV'si olan 55 inch 901F'i görücüye çıkardı.

OLED televizyonlar, ışık saçan ve gerektiğinde tamamen karartılabilen pikselleri sayesinde arka fondaki ışığın devamlı aktif olması sorununu ortadan kaldırıyor.

Bu şekilde, daha derin ve koyu siyah tonları yakalamak ve çok yüksek kontrast oranı ile gölgeleri daha net kılmak mümkün oluyor. Daha saf siyah tonlar üretebilme özelliği olan OLED televizyonlar, 901F ile daha gerçek, canlı ve daha geniş bir renk gamına kavuşuyor.

OLED televizyonlar, kenardan aydınlatmalı LCD televizyonlara kıyasla çok daha geniş bir izleme açısı ve izleyici nerede oturursa oturulsun çok daha üstün parlaklık, renk ve kontrast sunuyor.

LED bazlı televizyonlara kıyasla 100 kat daha hızlı işlem kapasitesine sahip OLED televizyonlar, görüntülerin her an keskin ve net kalmasını sağlıyor.

OLED teknolojisi ve Philips Perfect Pixel Ultra HD işlemcisinin uyumu, TV pazarına yeni bir görüntü kalite standardı getiriyor.

Buna göre Perfect Pixel Ultra HD işlemcisi, 4 milyar piksel özelliği ile her bir pikselin keskinlik ve parlaklığını ayarlayarak, ince hatları ve derin detayları gözler önüne sererken, aynı zamanda, sahip olduğu Ultra Resolution özelliği sayesinde, tüm kaynakları dönüştürüp yükselterek daha rafine Ultra HD görüntülere çevirebiliyor.

Perfect Contrast sistemi sayesinde kontrast kalitesi de artıyor. OLED panellerin geniş renk gamı ve Philips'in Perfect Color sistemi ile 2,250 trilyon renk ekranda canlandırılıyor.

OLED panellerin hızı ve Philips'in Perfect Natural görüntü teknolojisi sayesinde hareketli görüntülerin keskinliğinde de yeni bir standart yakalandı. Buna göre Perfect Natural teknolojisi, 4 milyar piksellik işlem gücü ile yaptığı interpolasyonları kullanarak gerektiğinde ek kareler yerleştiriyor; en hızlı Ultra HD görüntüler bile ekrana hem akıcı, hem de keskin hatlarla yansıyabiliyor.

Philips 2016 OLED TV, 901F Android TM Smart TV işletim sistemine sahip ve Google sertifikası taşıyor.

Bu sayede Google Play Store'da yer alan TV-odaklı bütün uygulamaları kullanıma sunan televizyon, Philips Smart TV ile de uyumlu.

Quad Core işlemci kullanım kolaylığı ve hızlı navigasyon sağlarken, QWERTY klavyeye sahip uzaktan kumanda, dokunmatik yüzey ve ses tanıma özelliklerini de sunuyor.

Yorumlar