Perakende Günleri

-Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı: - "Liderlerin morali bozmaması ve ilham vermesi gerek. Anca böyle yaparsak arkamızdan gelenler bence olumlu etkilenir" - "Babamın bana yaptığı en büyük iyilik sokağı tanıtıp, sokaktan para kazanılacağını öğretmesi oldu"

Google Haberlere Abone ol
Perakende Günleri

İSTANBUL (AA) - Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı ve Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, liderlerin morali bozmaması ve ilham vermesi gerektiğini belirterek, "Ancak böyle yaparsak arkamızdan gelenler bence olumlu etkilenir." dedi.

Sabancı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Perakende Günleri’nde yaptığı konuşmada, bugünün birlik ve beraberlik günü olduğunu belirtti.

Ali Sabancı, "Sabahtan beri Adana'da, Suriye'de şehitlerimiz var. Allah rahmet eylesin. Avrupa Parlamentosu Türkiye ile ilgili tavsiye kararı aldı. Merkez Bankası faizleri yükseltti. Birlik ve beraberlik çok önemli." Diye konuştu.

Liderlerin morali bozmaması ve ilham vermesi gerektiğini aktaran Sabancı, "Ancak böyle yaparsak arkamızdan gelenler bence olumlu etkilenir." Dedi.

Sabancı, cesaret kelimesinin Fransızca'dan geldiğini ve "kalbin gücü" demek olduğunu dile getirdi.

Üniversite sonrasında New York'ta bir bankada çalıştığını anımsatan Sabancı, daha sonra finans alanında master yaptığını anlattı.

Türkiye'ye döndüğü zaman Akbank'ın bir şubesinde veznedar olarak işe başladığı bilgisini veren Sabancı, hiç bir zaman "oldum" dememek gerektiğini vurgulayarak, babasının kendisine yaptığı en büyük iyiliğin sokağı tanıtıp, sokaktan para kazanılacağını öğretmesi olduğunu dile getirdi.

Sabancı, evrilmeyi bilmek gerektiğinin de önemine işaret ederek, 2006 yılında Antep'te bir kadının kendisine "İnterneti çok kullanıyorsunuz, biz ne satacağız?" diye sorduğunu aktardı.

Kendisinin de "Siz eğer 5-6 yıl sonra sadece bilet satma ile kalırsanız işiniz küçülecek, benimle alakası yok" dediğini söyleyen Sabancı, geldikleri noktada havayolunda cirolarının yüzde 55'ini internet üzerinden, yüzde 19'unun da mobilden sağladıklarını dile getirdi.

Sabancı, bu nedenle evrilirken misafirin ne istediğini anlamak gerektiğine dikkati çekerek, "Misafirin ne istediğini anlamazsan kendine göre ürün yapar işleri genişletemezsin." ifadelerini kullandı.

Gençler eğer hata yapmak istemiyorlarsa bunun bir tane formülü olduğunu, onun da denemek olduğunu belirten Sabancı, ne yapılırsa yapılsın temiz ticarete önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

- "Bundan sonraki süreçte global bir şirket olmaya çalışacağız"

Yataş Grup Üst Yöneticisi (CEO) Nuri Öztaşkın ise son 5 yılda Yataş'ın kat ettiği yoldan bahsetti.

Bu süre zarfında grup bünyesinde Enza Home markasının da doğduğunu anlatan Öztaşkın, söz konusu markanın bugün geldiği noktada alışveriş sepetinde ilk 3'e girdiğini söyledi.

Öztaşkın, bundan sonraki süreçte Yataş olarak global bir şirket olmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar