Patates üreticisi çiftçilerin eylemine ilişkin dava

- Adana'da ürettikleri patatesi satamadıkları için kanuna aykırı eylem yaparak polis memurlarını darbettiği iddia edilen 11 çiftçinin sekizer yıl hapis istemiyle yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Patates üreticisi çiftçilerin eylemine ilişkin dava

ADANA (AA) - Adana'da ürettikleri patatesi satamadıkları için yaptıkları eylem sırasında polislere hakaret ederek darbettiği iddia edilen 11 çiftçinin sekizer yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar M.K, Ş.K, E.K, A.K, İ.K. ve M.Ç. ile avukatları hazır bulundu. Diğer 5 çiftçi ile FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan müşteki iki polis memuru duruşmaya katılmadı.

"Darp, görevi yaptırmamak i̇çin direnme, hakaret, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme, bunların hareketlerine katılma" suçlarından yargılanan çiftçilerden M.K. savunmasında, polis memurlarının kendinlerine hakaret ettiğini ileri sürdü.

M.K, yaşanan arbede sırasında olayları yatıştırmak için çaba sarf ettiğini iddia etti.

Diğer sanıklar da müşteki polislerin kalabalığa saldırması üzerine olayların yaşandığını öne sürdü.

Mahkeme hakimi, tutuklu müşteki polislerin bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile şikayetlerinin dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Patates üreticisi çiftçiler, ürettikleri patatesleri satamamaları ve düşük ücret verilmesine tepki göstermek amacıyla 24 Nisan'da Büyükdikili Mahallesi otoban bağlantı yolunda traktörleriyle eylem yapmış, olay yerine gelip yolun açılmasını isteyen polis memurları ile çiftçiler arasında arbede yaşanmıştı.

Yorumlar