Pakistan'ın savaş gemisi kapılarını AA'ya açtı

- Pakistan Sahil Güvenlik Komutanı Amiral Akram: "Biz her zaman Türkiye'nin güçlü olmasını istiyoruz. Çünkü dostumuz güçlüyse biz de kendimizi güçlü hissediyoruz. Yaşasın Türkiye Pakistan kardeşliği ve dostluğu" - PNS Alamgir Komutanı Ali: "Türkiye ve Pakistan bahriyelileri, yıllardır çok sıcak ve yakın ilişkilerin yanı sıra sürekli irtibatta bulunuyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'ın savaş gemisi kapılarını AA'ya açtı

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - SABRİ KESEN - Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı'na katılan Pakistan'ın "PNS Alamgir" isimli savaş gemisi, kapılarını Anadolu Ajansı (AA) ekibine açtı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen tatbikatta yer alan Pakistan Deniz Kuvvetlerine bağlı fırkateyn, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü'ne demirledi. Savaş gemisi ve görevli askerler, AA ekibini konuk etti.

Pakistan Sahil Güvenlik Komutanı Amiral Waseem Akram, Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı'nın bir parçası olmanın kendilerine büyük gurur verdiğini söyledi.

Tatbikatta bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Akram, "Biz Türkiye'yi hep ikinci vatanımız olarak görüyoruz. Türkiye Pakistanlılar için çok önemli. Ben Türk Kurmay Akademisinden mezun oldum. Bu yüzden Türkiye'yi daha çok seviyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan ziyaretini de çok önemli bulduklarına işaret eden Akram, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın Pakistan ziyaretini çok önemli görüyoruz. İki ülke arasındaki ilişkiler zaten çok iyi. İki ülke halkları birbirine çok yakın. Ziyaretten sonra inşallah iki ülke arasındaki ilişkiler daha da üst düzeye çıkartılacak. Türkiye ve Pakistan zaten tüm konularda hemfikir. Bu yakın dostluğumuz inşallah uzun yıllar devam eder. Buradan Türkiye halkına saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Biz her zaman Türkiye'nin güçlü olmasını istiyoruz. Çünkü dostumuz güçlüyse biz de kendimizi güçlü hissediyoruz. Yaşasın Türkiye Pakistan kardeşliği ve dostluğu."

- "Pakistan ve Türkiye tarihsel süreçte kardeşlik ilişkileri yaşadı"

PNS Alamgir Komutanı İmtiaz Ali ise Pakistan'ın tatbikata katılmasının mevcut ikili ilişkileri daha da güçlendireceğini kaydetti.

Pakistan ve Türkiye'nin çok samimi olarak tarihsel süreçte kardeşlik ilişkileri yaşadığını anlatan Ali, "Türkiye ve Pakistan bahriyelileri, yıllardır çok sıcak ve yakın ilişkilerin yanı sıra sürekli irtibatta bulunuyorlar. Pakistan ve Türk Deniz Kuvvetleri çok sayıda tatbikat, liman ziyareti, eğitim, uzman danışmanlık ve gemi inşa alanlarında birbirine destek oluyor ve katkıda bulunuyor." diye konuştu.

Tatbikata katılmalarının iki ülkenin dost ve kardeş olduğunun bir ifadesi olduğunu vurgulayan Ali, tatbikatın iki ülke paylaşımları için de çok önemli olduğunu, Türkiye'de çok samimi ve sıcak bir ortamda karşılandıklarını belirterek, Türk halkına ve yetkililere teşekkür etti.

- "Hayatımın en güzel yıllarını İstanbul'da geçirdim"

PNS Alamgir 2. Komutanı Zia ur Rehman da 1997 ve 2002 yıllarında Türk Deniz Harp Okulunda eğitim gördüğünü bildirdi.

5 yıl süren eğitim hayatının ardından ülkesine döndüğünü anlatan Rehman, şöyle konuştu:

"Şunu özellikle söylemek istiyorum ki; hayatımın en güzel yıllarını İstanbul'da geçirdim. Burada çok güzel hatıralarım var. Hala sınıf arkadaşlarımla tek tek görüşüyorum. Birçok arkadaşım o dönemde sağ olsunlar bizi evlerine davet ettiler ve çok sevgi gösterdiler. Pakistan savaş gemisinin 2'nci komutanı olarak görev yapıyorum. Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı'na çok büyük değer ve önem veriyoruz. Çünkü yüksek dereceli bir tatbikat. Bu tatbikattan alınacak ve yararlanacak çok önemli dersler var. Tatbikata NATO ve diğer ülkelerin unsurları da katılıyor. Bu bizim için çok önemli. Çünkü burada diğer ülkelerin düşüncelerini, fikirlerini öğreniyoruz. Herkes birbirinin fikir ve tecrübelerinden faydalanıyor."

- PNS Alamgir fırkateyni

ABD'de Mayport Florida'da 31 Ağustos 2010'da denize indirilen ve Pakistan Deniz Kuvvetlerinin 25'inci Destroyer Filosu'nun bir parçası olan PNS Alamgir isimli savaş gemisi, Türkiye'ye 3'üncü ziyaretini gerçekleştiriyor. 138 metre uzunluğunda, 14,4 metre eninde çok işlevli bir fırkateyn olan ve Z9EC helikopteri taşıyan savaş gemisinde 200'ün üzerinde mürettebat bulunuyor.

Yorumlar