"Özgürlük Yolculuğunda Kadın ve Çocuk Sergisi"

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşi Hülya Çavuşoğlu: - "(Darbe girişimine direnen kadınlar) Her biri, Kurtuluş Savaşımızın kadın kahramanları gibi mücadele ettiler"

Google Haberlere Abone ol
"Özgürlük Yolculuğunda Kadın ve Çocuk Sergisi"

ANKARA (AA) - Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) Onursal Başkanı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşi Hülya Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine direnen kadınların her birinin, Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanları gibi mücadele ettiğini söyledi.

Ankara Palas'taki "Özgürlük Yolculuğunda Kadın ve Çocuk" temalı fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Çavuşoğlu, dünyanın dört bir yanındaki acı olayların çok kısa sürede unutulduğunu anlattı.

Dünyada en fazla mülteciye Türkiye'nin ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Çavuşoğlu, "2,7 milyon Suriyeli'ye ilave olarak, 300 bin civarında Iraklı'yı ve Afganistanlı'yı ağırlıyoruz, bugün Kilis'in nüfusunun yarısından fazlasını Suriyeli kardeşlerimiz oluşturuyor, 178 bin Suriyeli bebek Türkiye'de doğdu." diye konuştu.

Çavuşoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini önlemede kadınların rolüne de değinerek, şunları kaydetti:

"Her biri, Kurtuluş Savaşımızın kadın kahramanları gibi mücadele ettiler. Fotoğrafların hepsinde kadınların fedakarlığını ve çocukların maruz kaldığı acıları görüyoruz, özgürlüğe olan inancı ve diktatörlüğe karşı verilen mücadeleyi görüyoruz."

- "Bana dokunmayan terörist, beni ilgilendirmez' deme lüksümüz yok"

Bazı çevrelerin, "iyi-kötü terörist" ayrımından artık vazgeçmesi gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, küreselleşen dünyada uluslararası terörün sınır tanımadığını, acı örneklerin dünyanın pek çok köşesinde görüldüğünü vurguladı.

Çavuşoğlu, teröre karşı uluslararası alanda iş birliği içinde hareket edilmesinin önemine değinerek, "DEAŞ'ın Paris'te, Ankara'da, Trablus'ta, Brüksel'de, Sana'da ve daha birçok şehirde masum insanlara yönelik katliamları, teröre karşı ortak bir mücadele yürütülmesi gerektiğini apaçık ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

Geçen 6 yılda 600 binden fazla Suriyeli'nin hayatını kaybettiğini, 11 milyonu aşkın Suriyeli'nin ise evlerini terk etmek zorunda kaldığını anımsatan Çavuşoğlu, "Bu insanların 5 milyon kadarı komşu ülkelere sığındı, bu rakamın yaklaşık 2,5 milyonunu çocuklar oluşturuyor." şeklinde konuştu.

Serginin açılışına yabancı misyon temsilcilerinin eşleri de katıldı.

Yorumlar