ÖYP kapsamındakiler 15 gün içinde üniversitelerine dönecek

- 674 sayılı KHK ile ÖYP kapsamında başka bir üniversitede ve yurt dışında eğitimde bulunanlar, üniversitelerinin talebi üzerine 15 gün içinde kendi üniversitelerine dönmek zorunda olacak - Bu süre içerisinde dönmeyenlerin atamaları iptal edilecek

Google Haberlere Abone ol
ÖYP kapsamındakiler 15 gün içinde üniversitelerine dönecek

ANKARA (AA) - Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında başka bir üniversitede ve yurt dışında eğitimde bulunanlar, üniversitelerinin talebi üzerine 15 gün içinde kendi üniversitelerine dönmek zorunda olacak. Bu süre içerisinde dönmeyenlerin atamaları iptal edilecek.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan, Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda ÖYP kapsamında eğitim alanlara ilişkin düzenleme yapıldı.

Kanunun 33. maddesinin (a) fıkrası uyarınca, ilgili anabilim veya anasanat dalı başkanlarının önerisi, bölüm başkanı, dekan, enstitü, yüksekokul veya konservatuvar müdürünün olumlu görüşü üzerine rektörün onayı ile en çok 3 yıl süreyle araştırma görevlisi kadrosuna atananların statüleri, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın aynı kanunun "her defasında bir yıl için olmak üzere öğretim yardımcılığı kadrolarından birine atanmayı" düzenleyen 50. maddesinin 1. fıkrasının (d) bendinde belirtilen statüye dönüştürüldü.

Bu şekilde statüleri değiştirilen araştırma görevlilerinden yeniden ataması yapılmayanların mecburi hizmet yükümlülükleri kaldırılacak.

ÖYP kapsamında başka bir üniversitede ve yurt dışında eğitimde bulunanlar, üniversitelerinin talebi üzerine 15 gün içinde kendi üniversitelerine dönmek zorunda olacak. Bu süre içerisinde dönmeyenlerin atamaları iptal edilecek.

Yorumlar