"Orta Doğu Turizm Etkinliği"

- Etkinlik kapsamında Türkiye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Kuveyt, Tunus, Mısır ve Bahreyn ülkelerinden turizm sektör temsilcileri Kırklareli'de bir araya geldi - TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin: "Etkinliğin ülkemizin daralan turizm pazarına Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden bir can suyu olmasını temenni ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Orta Doğu Turizm Etkinliği"

KIRKLARELİ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından düzenlenen "Orta Doğu Turizm Etkinliği" kapsamında Türkiye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Kuveyt, Tunus, Mısır ve Bahreyn ülkelerinden turizm sektör temsilcileri bir araya geldi.

TRAKYAKA tarafından turizm değerlerinin tanıtılması amacıyla, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde bir otelin konferans salonunda düzenlenen etkinlik, turizm sektörü temsilcilerinin ülkelerini tanıtmasıyla başladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, turizm önemli bir sektör olduğunu söyledi.

Trakya bölgesinde de turizmi daha fazla canlandırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Şahin, bu tür etkinlikleri önemsediklerini kaydetti.

Etkinlik kapsamında Türkiye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Kuveyt, Tunus, Mısır ve Bahreyn ülkelerinden turizm sektör temsilcilerini Kırklareli’de misafir ettiklerini aktaran Şahin,
"Biz turizmle ilgili tüm karar mekanizmalarında yerel aktörlere danışmadan, onları sürece katmadan karar vermiyoruz. Bölgemizin turizm potansiyelinin farklı hedef pazarlarda tanıtılması adına paydaşlarımızla iş birliği halinde bir dizi çalışma yürütüyoruz. Misafirlerimize bugün İğneada'yı, Longoz Ormanlarını, Dupnisa Mağarası'nı ve bölgemizdeki diğer turizm destinasyonlarını tanıtacağız. Umuyorum bu tanıtım gezisi bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olacak. Etkinliğin ülkemizin daralan turizm pazarına Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden bir can suyu olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar