Onlar bir bayrama daha savaşın gölgesinde giriyor

- Vatanlarında göç etmek zorunda kalan Suriyeliler, bayramı buruk karşılıyor

Google Haberlere Abone ol
Onlar bir bayrama daha savaşın gölgesinde giriyor

KİLİS/HALEP (AA) - İç savaş nedeniyle vatanlarında birçok kez göç etmek zorunda kalan Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı buruk karşılıyor.

Suriye'nin farklı bölgelerindeki çatışmalardan ve terör örgütü DAEŞ'in kontrolüne geçen köylerden kaçarak Azez'de Türkiye sınırına yakın arazilerdeki zeytinliklerde çadır kuran savaş mağduru Suriyeliler, bir bayrama daha savaşın gölgesinde girmenin burukluğunu yaşıyor.

İgde köyü sınırlarındaki zeytinliklerde derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyeliler kış gelmeden DAEŞ'in köylerinden temizlenmesini umarak dua ediyor. Bu bayramda da burukluk yaşayacaklarını belirten Suriyeliler, en büyük hayallerinin kış gelmeden evlerine dönmek olduğunu söyledi.

Suriye'deki savaşın başladığı 2011 yılından beri ülke içinde 6 kez farklı bölgelere kaçtıklarını anlatan Hatice Mohammed (54), AA muhabirine, en son yaşadıkları bölgenin de DAEŞ'in kontrolüne geçmesinin ardından ailece Türkiye sınırına olabildiğince yakın olma kararı aldıklarını anlattı.

Türkiye'nin, savaşın son bulmasında büyük rol oynayacağına inandıklarını belirten Mohammet, şöyle konuştu:

"Bir çocuğumu savaş başladığında Esed'in uçaklarının bombardımanında Halep'te kaybettim. Çocuklarımdan ikisi o saldırıda ağır yaralandı. Biri Türkiye'de, diğeri burada tedavi gördü. O süreçten sonra toplam 6 kez yaşadığımız yeri değiştirdik. Şimdi de DAEŞ tehdidi altındayız. Türkiye'nin bu savaşı sonlandırmak için yaptığı harekatı destekliyoruz. Türkiye bizim umudumuz. Savaşın son bulması ve evlerimize dönmemiz için sürekli dua ediyoruz."

Yorumlar