Öğrenciler mevsimin ilk lale soğanlarını lerini dikti

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Şimşek: - "2005'te 'Lale Anavatanına Dönüyor' sloganıyla başlayan çalışma, bugün 'İstanbul'un lalesini İstanbul'un geleceği dikiyor' sloganıyla devam ediyor. İstanbul genelinde 2017 yılının lalelerinin dikimine başladık"

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler mevsimin ilk lale soğanlarını lerini dikti

İSTANBUL (AA) - İstanbul Belediye Başkanlığı ve İstanbul Lale Vakfı iş birliği ile öğrenciler, mevsimin ilk lale soğanlarını dikti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ ve İstanbul Lale Vakfı, geleneksel bir Türk çiçeği olan laleyi yerinde dikerek tanıtma ve sürdürülebilir çevre bilinci kazanımları sağlamak amacıyla bu yıl 4. kez "Lale Kardeşliği Buluşmaları" etkinliği gerçekleştirdi.

Yedikule Dünya Barış Parkı'ndaki etkinliğe, Zeyinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Faruk Kacır, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Şimşek, lalenin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla yapılan çalışmayla 2005'ten itibaren anavatanı İstanbul'a döndüğünü belirterek, "Barış demek, çocuk demek. İstanbul'un ve bizlerin geleceği olan çocuklarımızla 2017 yılının ilk lalelerini dikmek için buradayız." dedi.

Etkinlik kapsamında 2 bine yakın çocuğun Yedikule Dünya Barış Parkı'nın lalelerini dikeceğini ifade eden Şimşek, "Çocuklarımız nisanda tekrar bu parka gelerek diktikleri lalelerin nasıl açtığını ve hangi renk olduğunu görecek. 2005'te 'Lale Anavatanına Dönüyor' sloganıyla başlayan bu çalışma, bugün 'İstanbul'un lalesini İstanbul'un geleceği dikiyor' sloganıyla devam ediyor. İstanbul genelinde 2017 yılının lalelerinin dikimine başladık." diye konuştu.

İstanbul Lale Vakfı Başkanı Bahattin Ulusan, Lale Vakfı olarak lalenin bir Türk çiçeği olduğuna ve figür olarak Türk kültür ve sanat hayatındaki yeri ve önemine dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

Ulusan, etkinliği, çocuklara öz değerleri kavratmak, yaparak, yaşayarak öğrenme modelini hedef alarak laleyi yerinde keşfetmek ve sürdürülebilir çevre sevgisini aşılamak amacıyla ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirdiklerini anlattı.

- Müze bileti hediye edildi

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da lalenin çocuklarla sezonun ilk lalesini Zeytinburnu'nda dikmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından çeşitli okullardan gelen öğrenciler öğretmenleriyle 2017 yılının ilk lale soğanlarının dikimini gerçekleşirdi.

Çocuklara İstanbul Lale Vakfı tarafından etkinliğe katılım belgesi ile Emirgan Lale Müzesi'ne giriş biletleri hediye edildi.

Hayatlarının ilk lale soğanını diken çocuklar, mutlu ve heyecanlı olduklarını belirerek, lalelerin açacağı bahar mevsimini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Yorumlar