Öğrenciler 12 ton bitkisel atık yağ topladı

- Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması" çerçevesinde okullara 12 ton bitkisel atık yağ getirildi

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler 12 ton bitkisel atık yağ topladı

BURSA (AA) - Bursa'da merkez ilçe Nilüfer Belediyesi tarafından çevre bilincinin oluşması, doğanın korunması amacıyla okullara yönelik olarak başlatılan "Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması" kapsamında öğrenciler 12 ton atık yağ topladı.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisanslı bir firma iş birliğiyle düzenlenen yarışma kapsamında, hem okullarda eğitimler verildi hem de öğrencilerin evlerindeki bitkisel atık yağları toplayarak okullarına getirmeleri sağlandı.

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yarışmaya ilişkin Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde düzenlenen törende, 9 ay süresince 139 okulda 12 bin 990 öğrenciye, bitkisel atık yağların toplanması, atık yağların tekrar tekrar kullanımının önüne geçilmesi ve tüm bunların doğanın korunmasına yapacağı katkılara ilişkin farkındalık yaratacak eğitimler verildiğini söyledi.

Eğitimlerin yanı sıra öğrencilerin evlerindeki bitkisel atık yağları okullarına getirmeleri konusunda teşvik edildiğini vurgulayan Bozbey, yarışma sonunda 12 ton bitkisel atık yağ toplanarak lisanslı firmaya teslim edildiğini anlattı.

Mustafa Bozbey, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu yıl 5'incisini düzenledikleri yarışmanın özellikle öğrenciler tarafından benimsendiğini belirterek, dünyayı kirletmeden geleceğe aktarılması için büyük bir mücadele içinde olduklarını söyledi.

Yarışmanın 9 ay sürdüğünü anlatan Bozbey, "Çevre sorunları bugün çağımızın en önemli sorunları arasında. Farkındalık yaratmak, çevre ile ilgili çözümler ortaya koymak zorundayız. Bu konu, bugün yerel yönetimlerin öncelikli gündem maddesi olmalıdır. Farkında olan ve çevre için çaba gösteren insanların sayısının hiç de az olmadığını görmek umutlarımızı artırıyor. Özellikle çocuklarımız, gençlerimiz bu alanda çok duyarlı." dedi.

- 139 okulda, 780 site ve apartmanda bitkisel atık yağ bidonu var"

Belediye Başkanı Bozbey, 2012'den bu yana düzenledikleri yarışmaya her geçen yıl katılımın arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu da çevreye yönelik duyarlılıklarımızın, çevremize yapılan katkının her geçen gün daha da artmasının somut bir göstergesidir. Bugün 139 okulda, 780 site ve apartmanda, ayrıca 64 mahalle muhtarlığında bitkisel atık yağ bidonumuz bulunuyor. Hanelerden ve işletmelerden bugüne kadar yaklaşık 916 ton bitkisel atık yağ topladık. Biz yıllarca kirlettik, bizden öncekiler de kirletti. Şimdi temizleme zamanı, ama temizlemenin kirletmekten daha pahalıya mal olduğu bir dönemdeyiz. Onun için kirletmeden temiz tutmak dünyayı kirletmeden geleceğe aktarmak en önemli sorumluluğumuz. Bu da eğitimle ve anlayışla olur."

Yarışmada devlet okulları arasında birinci olan Süleyman Cura İlkokulu ve Ortaokulu, ikinci olan Çalı İlkokulu, Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi ile üçüncü olan Nur Hayati Kurtcan Mesleki Teknik Lisesi ve öğrencileri ile özel okullar arasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Yorumlar