Odeabank sermayesini 1 milyar TL artırıyor

- Odeabank Yönetim Kurulu Başkanı Hanna: -" Son yıllarda Türk bankacılık sektöründe gerçekleşen en büyük sermaye artırımı olan 1 milyar TL'lik bu sermaye artırımı, Bank Audi'nin Odeabank ile Türkiye'de gerçekleştirdiği sıfırdan yatırımın başarısının bir ispatı niteliğindedir"

Google Haberlere Abone ol
Odeabank sermayesini 1 milyar TL artırıyor

İSTANBUL (AA) - Lübnan merkezli Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank, 1 milyar TL'lik sermaye artırımına gidiyor.

Banka açıklamasına göre, Odeabank, uluslararası finans kuruluşlarından ve Lübnan merkezli ana hissedarı Bank Audi'den finansman desteği alarak sermayesini 1 milyar TL artırıyor.

Dünya Bankası Grubu'nun üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC), IFC Finans Kurumları Büyüme (FIG) Fonu ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Odeabank'ın 1 milyar TL'lik sermaye artırımına katılarak bankaya hissedar oluyor.

Sermaye artırımının sağlayacağı ek finansal imkanlar, Odeabank'ın Türkiye'deki reel sektöre sağladığı finansmanı genişletmesine, büyük ölçekli altyapı projelerini fonlamasına ve KOBİ'lerin ihtiyaç duydukları finansmana daha kolay ulaşmalarını sağlamasına katkıda bulunacak. Odeabank ayrıca, yeni teknolojilere yatırım yaparak dijital bankacılık ağını güçlendirmeyi ve Türkiye'de hiçbir bankacılık hizmetinden faydalanmayan yaklaşık 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Odeabank'ın sermaye artırımına IFC 110 milyon dolar, EBRD ise 90 milyon dolar katkı sağlıyor. IFC'nin toplam 110 milyon dolarlık katkısının 38, milyon dolarlık kısmı IFC FIG Fonu tarafından sağlanıyor. Odeabank'ın toplam 1 milyar TL'lik sermaye artırımının kalan kısmı ise ana hissedar Bank Audi ile birlikte önde gelen Orta Doğulu yatırımcılar tarafından temin edilecek. Sermaye artırımı sonrasında Bank Audi, yüzde 75'in üzerinde pay ile Odeabank'ın en büyük hissedarı olmaya devam edecek.

Sermaye artırımı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onayı gibi yasal mevzuatın öngördüğü onaylara ve diğer mutat koşullara bağlı olarak tamamlanacak.


-"Odeabank'ın gelişimine katkı ve bağlılığımız devam edecek"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Bank Audi Grup Üst Yöneticisi (CEO) ve Odeabank Yönetim Kurulu Başkanı Samir Hanna, şunları kaydetti:

"Odeabank'ın büyük ümit vaat eden Türk bankacılık piyasasındaki yeni büyüme safhasını heyecanla bekliyoruz. Son yıllarda Türk bankacılık sektöründe gerçekleşen en büyük sermaye artırımı olan 1 milyar TL'lik bu sermaye artırımı, Bank Audi'nin Odeabank ile Türkiye'de gerçekleştirdiği sıfırdan yatırımın başarısının bir ispatı niteliğindedir. Bank Audi'nin gelecekteki büyümesinin önemli dayanaklarından biri olan Odeabank'ın gelişimine katkı ve bağlılığımız devam edecektir."

Odeabank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özkaya da "IFC ve EBRD gibi iki saygın ve prestijli kuruluşun, diğer yatırımcılarla birlikte Odeabank'a duydukları güven bizim için büyük önem taşımakta ve bizi yüreklendirmektedir. Bu sermaye artırımı ile Türkiye ekonomisinin gelişimine katkıda bulunacak altyapı yatırım ve projelerine kredi desteğimizi artırma olanağı bulacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar