Obama’nın başkanlık yarışında Clinton’ı destekleyeceğini açıklaması

-Beyaz Saray'dan, Obama’nın kararının Demokratların diğer aday adayı Sanders’ı şaşırtmadığı açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Obama’nın başkanlık yarışında Clinton’ı destekleyeceğini açıklaması

WASHINGTON (AA) - Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama’nın Demokrat Parti’deki başkanlık yarışında Hillary Clinton’ı destekleyeceği açıklamasının, partinin diğer aday adayı Bernie Sanders’ı şaşırtmadığını bildirdi.

Sözcü Earnest, günlük brifingde Obama’nın eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a başkanlık yarışında desteğini sunmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Obama’nın geçtiğimiz hafta birkaç kez Sanders’la konuştuğu bilgisini veren Earnest, “Bu konuşmaların sonucu olarak, Senatör Sanders’ın bugün Başkan Obama’nın duyurusuna şaşırdığını düşünmüyorum.” dedi.

Earnest ayrıca, Obama ile görüşme sonrasında Sanders’ın yarışta kalmayı seçmesine şaşırmadıklarını ifade etti.

Earnest, “Senatör Sanders, kampanyasının geleceğine ilişkin kendi kararını verme hakkına sahip.” diye konuştu.

ABD Başkanı Obama bugün Oval Ofis’te Sanders ile yaklaşık bir saat süren görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından Sanders, yarıştan çekilmeyeceği sinyalini vererek Cumhuriyetçilerin muhtemel adayı Donald Trump’ın başkan olmasını engellemek için çabalayacağını söylemişti.

Obama da Sanders’la görüşmesinden kısa süre sonra bir videoyla Clinton’ı destekleyeceğini duyurmuştu. Hillary Clinton’ın internet sitesinde yayınlanan 3 dakika 15 saniyelik videoda Obama, “Hillary’nin bu işi çok iyi yapacağını biliyorum. Bu görev için daha nitelikli birinin olduğunu sanmıyorum.” ifadesini kullanmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü, Obama’nın bugün açıkladığı resmi desteğin ardından gelecek hafta Wisconsin eyaletinde Hillary Clinton’ın seçim kampanyasına katılacağını kaydetti.

Yorumlar