Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesi

-Mısır'ın Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a bırakmasını protesto ettikleri gerekçesiyle yargılanan 22 eylemci daha beraat etti

Google Haberlere Abone ol
Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesi

KAHİRE (AA) - Mısır’da Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçmesini sağlayan anlaşmayı protesto etmek amacıyla izinsiz düzenlenen gösterilere katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 22 eylemci hakkında beraat kararı verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kahire Kasr el-Ayni Ceza Mahkemesi bugün görülen duruşmada, 22 eylemcinin beraatına hükmetti. Eylemciler, 25 Nisan’da Kızıldeniz Sınır Antlaşması’nı protesto etmek için izinsiz düzenlenen “toprak namustur” eylemlerine katılmaktan yargılanıyordu.

Söz konusu mahkeme ve yargı heyeti, aynı gerekçeyle yargılanan 52 sanık hakkında da 14 Haziran'da beraat kararı vermişti.

Mısır, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in ülkeyi ziyareti sırasında 8 Nisan'da imzalanan yeni sınır anlaşmasıyla Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşmanın, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmesi üzerine Mısır hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair 9 belge yayımlamıştı.

Tepkiler çerçevesinde 15 ve 25 Nisan tarihlerinde düzenlenen eylemlerde tutuklanan onlarca gösterici hakim karşısına çıkarılmış, 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis ve para cezalarına çarptırılmıştı.

Yorumlar