Sırbistan'da iftar programı

- Balkanişbirliği Derneği ile Hayrat Yardım'ın Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Preşova kentinde düzenlediği programda 210 Müslüman birlikte iftar açtı

Google Haberlere Abone ol
Sırbistan'da iftar programı

PREŞOVA (AA) - Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği (Balkanişbirliği) ile Hayrat Yardım'ın Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Sırbistan'ın Preşova kentinde düzenlediği iftar verdi.

Kent merkezinde düzenlenen programa milletvekili Fatmir Hasani, Preşova Belediyesi Meclis Başkanı Ardita Sinani, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Memeti bölge müftüleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda hafızlık eğitimi gören genç kızlar ilahi okudu. Törende konuşan Ardita Sinani, Türkiye'den ilk kez sivil bir heyetin Preşova'da böyle kapsamlı bir organizasyon düzenlediğini söyledi.

Türk dostlarıyla iftar sofrasında bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Sinani, "Bursa'dan gelen heyete çok teşekkür ediyorum. Burada kendinizi evinizde hissedin. Sizi misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir de önce Üsküp'te, sonra Karadağ Rojeya'da son olarak da bu akşam Sırbistan Preşova'da düzenlenen "Balkan İftarları" programında bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Balkanların Türkiye için çok önemli olduğuna işaret eden İşbilir, "Bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Bu iftar programlarının Balkanların kritik kentlerinde düzenlenmesi de tesadüf değil. İnşallah bu programlar genişleyerek devam edecek" diye konuştu.


Yorumlar