Nijerya'dan yatırım çağrısı

- Nijerya Kırsal Kalkınma ve Tarım Bakanı Ogbeh: - "Tarım alanında yatırım yapmaya istekli olanlara esnek politikalar uygulayacağız ve teşvik edici ortamlar hazırlayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'dan yatırım çağrısı
ABUJA (AA) - Nijerya Kırsal Kalkınma ve Tarım Bakanı Audu Ogbeh, Nijerya'da tarım ve balıkçılık alanında önemli ölçüde açık olduğunu belirterek, ülkelerine gelip bu alanlarda yatırım yapmak isteyen girişimcilere destek olacaklarını açıkladı.

Rusya'nın Abuja Büyükelçisi Udovicnenko Nikolai ve beraberindeki heyeti kabulünde açıklamalarda bulunan Ogheh, ülkesine gelen yatırımcılara destek olacakları mesajı verdi.

Açıklamasında Ogheh, "Nijerya'da tarım alanında yatırım yapmaya istekli olanlara esnek politikalar uygulayacağız ve teşvik edici ortamlar hazırlayacağız." yorumunda bulundu.

Nijerya'da pirinç ve balık üretiminde büyük açık bulunduğuna dikkati çeken Ogheh, ülkesinin 7 milyon ton pirince ihtiyacı olduğunu ancak yerel üretimlerle bunun sadece 3.5 milyon tonunun karşılandığını vurguladı.

Ogheh, pirinç haricinde Nijerya'da buğday, mısır, süt ürünleri ve balıkçılık gibi alanlarda da yatırım yapılabileceğine vurgu yaptı.

Bakan Ogheh, yatırımcıların ülkesine gelerek hem yatırım yapmalarını hem de ülkedeki tarım üretimini desteklemelerini istedi ve "Afrika'nın en büyük ekonomilerinden biri olan Nijerya milyonlarca hektar tarım arazisine sahip. Yatırımcılar burada yatırım yaparak ileride diğer Afrika ülkelerine açılabilir." dedi.

Nijerya son 20 yılın en büyük ekonomik durgunluğunu yaşıyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş, yolsuzluklar ve militanların boru hatlarına saldırısı nedeniyle ülke önemli ölçüde gelir kaybetti.

Yorumlar