FETÖ'nün darbe girişimi

- Sivas Valisi Gül: "Sivas'ta toplam 35 hakim ve savcıya gözaltı kararı verildi. Şu an itibariyle 15'i gözaltına alındı"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimi

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, kentte 35 hakim ve savcı için gözaltı kararı verildiğini, bunların 15'inin gözaltına alındığını bildirdi.

Vali Gül, Valilik binası balkonundan darbe girişimine tepki için toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, halkın iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu söyledi.

Sivas'ta 4 Eylül iradesinin yaşandığını dile getiren Gül, "Hiç şüphesiz sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'da dimdik durabiliyorsa sizin burada ona verdiğiniz destekten dolayı durabiliyor. Bizlere verdiğiniz destekten dolayı size teşekkür ediyorum. Size minnettarız. Sizler bu işin en iyisini, ne zaman toplanacağınızı, ne zaman ve nasıl dağılacağınızı iyi bilirsiniz." diye konuştu.

Gül, daha sonra makamında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, hakim ve savcı oldukları öğrenilen 6 üsteğmen ve bir teğmenin gözaltına alınmasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla açığa alınan hakim ve savcılar var. Sivas'ta toplam 35 hakim ve savcıya gözaltı kararı verildi. Şu an itibariyle 15'i gözaltına alındı. Diğerleri de alınmaya devam ediyor. Bu arada darbe girişimiyle ilgili Sivas’ta toplam 8 personele gözaltı kararı verildi. 7 tanesine gözaltı uygulandı, 1 tanesi henüz gözaltına alınmadı."

Bu arada valilik binası önünde toplanan vatandaşlar şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu.


Yorumlar