Akdeniz'de düşen Mısır yolcu uçağı

- Kara kutular, tamir için Paris’e getirildi - Paris Savcılığı, ölenler arasında Fransız vatandaşlarının da bulunması nedeniyle soruşturma başlattı

Google Haberlere Abone ol
Akdeniz'de düşen Mısır yolcu uçağı

PARİS (AA) – Mısır Havayolları Şirketi'nin, Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen uçakta bulunan kara kutular ve içindeki hafıza kartları, bugün Paris’e getirildi.

BFM televizyon kanalı, denizden çıkartılan kara kutu ve içindeki hafızı kartlarının Fransız Uçak Kazalarını İnceleme Merkezi’nde tamir edildikten sonra tekrar Mısır’a gönderileceğini duyurdu.

Mısır’da kara kutu ve içindeki kartları inceleyen uzmanlar, bir sonuç elde edemeyince gerekli tamiratın yapılması için bu malzemelerin Paris’e gönderilmesine karar vermişlerdi.

Bu arada, Paris Savcılığı bugün kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.Savcılık, basına yaptığı açıklamada, ölenler arasında Fransız vatandaşlarının da bulunması nedeniyle "istemeden adam öldürmeye neden olmak" suçuyla soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Açıklamada, terör saldırısı olasılığına "şu aşamada" bakılmadığı kaydedildi.

Mısır Havayollarına ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken 19 Mayıs sabahı Akdeniz'de Mısır kara sularında düşmüştü.

Uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi 10 mürettebatın bulunduğu, yolculardan 30'unun Mısır, 15'inin Fransa, 2'sinin Irak, diğer 9'unun ise İngiltere, Belçika, Kuveyt, Suudi Arabistan, Sudan, Çad, Portekiz, Cezayir ve Kanada uyruklu olduğu açıklanmıştı.

Yorumlar