Akdeniz'de düşen Mısır uçağının enkazına ulaşılması

-Akdeniz'de düşen Mısır uçağının enkazına İskenderiye'nin 290 kilometre kuzeyinde ulaşıldı

Google Haberlere Abone ol
Akdeniz'de düşen Mısır uçağının enkazına ulaşılması

KAHİRE (AA) - Mısır Silahlı Kuvvetleri’nin Paris-Kahire seferi esnasında dün radardan kaybolan Mısır Hava Yolları’na ait yolcu uçağının enkazına İskenderiye açıklarında ulaştığı belirtildi.

Mısır Silahlı Kuvvetleri resmi sözcüsü Muhammed Semir tarfından yapılan yazılı açıklamada, “Mısır Silahlı Kuvvetleri'ne ait arama - kurtarma ekipleri dünden bu yana Akdeniz'de uçağın radardan kaybolduğu bölgede çalışma yapmaktadır. Bu sabah yolculara ait bazı eşyalar ve uçağın parçalarına İskenderiye’nin 290 kilometre kuzeyinde ulaşılmıştır. Arama faaliyetleri, uçak ve yolculardan geriye kalanların kaldırılması işlemi devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı, arama faaliyetlerine Mısır, Fransa ve Yunanistan’ın yanı sıra İtalya ve İngiltere’nin de katıldığını duyurmuştu. Dün bakanlık tarafından düzenlenen basın toplantısında Mısır Sivil Havacılık Bakanı Şerif Fethi, "uçağa terör saldırısı düzenlenmiş olma ihtimalini de değerlendirdiklerini ancak henüz enkaza ulaşılmadığı için bu konuda bir şey söylemenin erken olacağını" ifade etmişti.

Öte yandan üç Fransız uzmanın arama - kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bu sabah Fransa’dan Kahire’ye geldiği kaydedildi.

Mısır Hava Yolları’na ait A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken, dün sabah 02:45’te Akdeniz’de Mısır hava sahasında radardan kaybolmuştu.

Uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi olmak üzere 10 mürettebat bulunduğu, bunlardan 30'unun Mısırlı, 15'inin Fransız, 2'sinin Iraklı, 1'inin İngiliz, 1'inin Belçikalı, 1'inin Kuveytli, 1'inin Suudi Arabistanlı, 1'inin Sudanlı, 1'inin Çadlı, 1'inin Portekizli, 1'inin Cezayirli ve 1'inin Kanadalı olduğu açıklanmıştı

Yorumlar