Myanmar'da Müslüman Avukatlar Barosu kuruldu

- Baronun amacı, Myanmar'da yaşayan Müslümanların temel haklarını savunmak olacak

Google Haberlere Abone ol
Myanmar'da Müslüman Avukatlar Barosu kuruldu

YANGON (AA) - Myanmar'da Müslümanların temel hak ihlallerinin önüne geçilebilmesi için Müslüman Avukatlar Barosu kuruldu.

İktidardaki Demokrasi İçin Ulusal Birlik Partisi (NLD) Hukuk Danışmanı ve Yüksek Mahkeme Avukatı Ko Ni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baronun ülkede Müslüman avukatları bir araya getirerek Myanmar'da yaşayan Müslümanların temel haklarını savunabilmeleri için yasal destek sağlamak amacıyla kurulduğunu söyledi.

Ko Ni, ayrıca adaletin sağlanmasının ve NLD iktidarına kadar süren rüşvet ve yolsuzluk kültürüyle mücadele etmenin de baronun amaçları arasında yer aldığını dile getirdi.

NLD Hukuk Danışmanı Ko Ni, Yangon kentinde 70'den fazla avukatın üyeliğiyle kurulan baronun 6 aydır gündemlerinde olduğunu ifade etti.

En az 200 üyeye ulaşmayı umduklarını kaydeden Ko Ni, dini ayrımcılığa maruz kalan Müslümanların temel haklardan yoksun olduğunu vurguladı.

Hukukun üstünlüğünün dünya çapında geliştirilmesi için çalışan ve bağımsız organizasyon olan, merkezi ABD'de bulunan Dünya Adalet Projesi'nin 2015'de yayımladığı ve 102 ülkenin değerlendirildiği Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde Myanmar 91'inci sırada yer aldı.

Myanmar'da NLD'nin 8 Kasım'da yapılan seçimleri büyük farkla kazanıp iktidara gelmesiyle ülkede 50 yıl aradan sonra sivil bir yönetim başa geldi.

Yorumlar