Muğla'da polis memurunun öldürülmesi

- Marmaris ilçesinde, 5 Gürcistanlı tarafından üzerinden araçla geçilerek ezilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden polis memuru Çetin Şahan için tören düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da polis memurunun öldürülmesi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde, tartıştığı 5 Gürcistanlı tarafından üzerinden araçla geçilerek ezilen ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren polis memuru Çetin Şahan için tören düzenlendi.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü önündeki törene, Şahan'ın ailesi ve yakınları, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ve vatandaşlar katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından Şahan'ın öz geçmişi okundu. Bu sırada Elif Şahan, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. Şehit polisin ailesi ayakta güçlükle durdu.

Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, törende, başarılı emniyet personeli Şahan'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Şahan'ın 5 Gürcistan uyruklunun saldırısına uğradığını belirten Sarıkaya, "İçmeler Mahallesi'nde aracını gasbetmek isteyen 5 Gürcistanlıya direnmesi üzerine, bu kişilerce ağır yaralandı. Kardeşimiz hastanede tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiştir." dedi.

Sarıkaya, Çetin Şahan'ın 23 yıllık görev hayatında teşkilata hizmet etmiş örnek bir personel olduğunu vurguladı.

Şahan'ın naaşı, okunan duaların ardından gözyaşları arasında meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Daha sonra İsmet Kamil Öner Caddesi'ndeki evinin önüne götürülen şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Kırşehir'e uğurlandı.

Öte yandan, Şahan'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan 5 zanlının ifade işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

- Olay

Marmaris ilçesinde dün tartıştığı 5 Gürcistanlı tarafından üzerinden araçla geçilerek ezilen polis memuru Çetin Şahan (45), kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı. Şahan, darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele düzenlenen saldırıda askerlerle girdiği çatışmada başı ve elinden yaralanmış ve tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Yorumlar