Mısır'daki gösteriler

- Ülkenin çeşitli bölgelerinde, Türkiye’de darbe girişiminin püskürtülmesini kutlamak için gösteriler düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki gösteriler

KAHİRE (AA) - Mısır’ın çeşitli bölgelerinde, Türkiye’deki darbe girişiminin püskürtülmesinin kutlanmasına dönük gösteriler düzenlendi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyeti Destek İçin Ulusal İttifak’ın, “Ocak devrimi geri dönüyor” sloganıyla Türk halkını desteklemek için dün gece yaptığı çağrı kapsamında, El-Cize kentindeki Keradise Mahallesi’nde düzenlenen etkinliklerde Mısır bayrağı, Rabia işareti ve ülkede ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin fotoğrafının yanı sıra Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını taşıyan göstericiler, yüksek enflasyonu da protesto etti.

Eş-Şarkiyye ilindeki El-Hüseyniyye köyü, El-Menufiyye ili ve El-Buheyra iline bağlı En-Nubariyye ilçesinde, darbe girişimini engellemesinden dolayı Türk halkını tebrik eden ve 25 Ocak 2011 devriminin geri döneceğini vurgulayan ifadelerin yazıldığı dövizleri taşıyan göstericiler, fiyatların artmasını protesto etti.

Beni Suveyf iline bağlı bazı köylerde düzenlenen gösterilerde de Mursi'yi destekleyip rejimi protesto eden göstericiler, ülkedeki zorlu ekonomik koşulları eleştiren ve Türk halkını destekleyen ifadelerin yazılı olduğu dövizleri taşıdı.

El-Minya ilinin merkezi ile El-Adve, Semalut ve Beni Mezar ilçelerinde de yaşam koşullarının kötüye gitmesinden dolayı 25 Ocak devriminin yaşatılması ve Türk halkının desteklenmesine yönelik gösteriler düzenlendi.

Yorumlar