Mısır'da Tiran ve Sanafir adaları davası

- Mısır ile Suudi Arabistan arasında imzalanan Kızıldeniz Sınır Anlaşması'nı protesto eden eylemcilerden 52 kişi beraat etti

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da Tiran ve Sanafir adaları davası

KAHİRE (AA) - Mısır ile Suudi Arabistan arasında iki ay önce imzalanan Kızıldeniz Sınır Anlaşması'nı protesto eden eylemcilerden 52'sinin haklarında açılan davadan beraat ettiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kızıldeniz Sınır Anlaşması karşıtı düzenlenen protestolara katılan 52 kişinin duruşması başkent Kahire'deki Tora Polis Akademisi'nde görüldü.

Duruşmada, 24'ü gıyaben yargılanan 52 sanık hakkında beraat kararı verildiği belirtildi.

Mısır, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Kahire ziyareti sırasında 8 Nisan'da imzalanan yeni sınır anlaşmasıyla Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşma, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmiş, hükümet adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair 9 belge yayımlamıştı.

Kahire başta olmak üzere Mısır'ın birçok kenti, 25 Nisan'da adaların Suudi Arabistan’a geçmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilere sahne olmuş, gösteriler sırasında çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve eylemciler "izinsiz gösteri düzenlemek ve yönetimi devirmeye çalışmak" gibi çeşitli suçlamalarla yargılanmaya başlamıştı.

Yorumlar