Mısır'da güvenlik güçlerine saldırı

- Kuzey Sina'da güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarda bir asker öldü, altı görevli yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da güvenlik güçlerine saldırı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina ilinde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarda bir askerin hayatını kaybettiği, altı görevlinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynakları ve görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, Şeyh Zuveyd kentinin Kerm el-Kavadis bölgesindeki güvenlik noktasında görevli bir asker, keskin nişancı ateşiyle hayatını kaybetti.

Öte yandan Ariş kentindeki Er-Rifai Meydanı'nda polis kontrol noktasını hedef alan bombalı saldırıda emniyet güçlerinden biri subay 4 kişinin, Cisr el-Vadi bölgesinde polis birliklerini hedef alan saldırıda ise 2 polisin yaralandığı kaydedildi.

Yaralıların çevre hastanelere sevk edildiği saldırıların ardından emniyet güçlerinin faillerin yakalanması için arama çalışmalarına başladığı ifade edildi.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar düzenliyor. Kuzey Sina vilayetinde, 24 Ekim 2014'te iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede olağanüstü hal ilan etmişti. Bölgedeki olağanüstü halin, 4 Mayıs'ta üç ay daha uzatılması yönünde karar alınmıştı.

Yorumlar