Mısır ve Hamas arasındaki ilişkiler

- Hamas liderlerinden Zehar: "Mısırlı yetkililerle görüşmek için çalışmalar devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Mısır ve Hamas arasındaki ilişkiler

GAZZE (AA) - Hamas liderlerinden Mahmud ez-Zehar, Mısırlı yetkililerle görüşmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Zehar, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, Mısırlı yetkililerle yakın zamanda bir görüşme gerçekleşeceğini söyleyerek, "Ancak zamanı ve görüşme heyetinin kimlerden oluşacağı hakkında henüz konuşmak mümkün değil. Mısırlı yetkililerle görüşmek için çalışmalar devam ediyor." dedi.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şellah'ın dün başlayan Mısır ziyaretini hatırlatan Zehar, Hamas'tan Mısırlı yetkililerle başta ekonomi olmak üzere Gazze'ye ilişkin konuların ele alınacağı bir görüşme talep edileceğini aktardı.

Zehar, Mısır ile Gazze arasında ticari ilişkilerin kurulmasını istediklerini kaydederek, "Hamas, tüm alanlarda Mısır ile ticari işbirliğine hazır." diye konuştu.

Hamas lideri ayrıca Şellah'ın Filistintin meselesi kapsamında başlattığı girişimi desteklediğini vurgulayarak, "İslami Cihad'ın bu girişimi tüm Filistinli gruplar tarafından onaylandı. Bu girişim, silahlı direnişin, sahada etkin bir sistem olduğunu destekliyor" ifadesini kullandı.

Mısır ile Hamas arasındaki ilişkiler, Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2013'te görevinden uzaklaştırılmasından sonra gerilmişti.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Şellah, Filistin meselesi kapsamında 21 Ekim'de yaptığı açıklamada, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında imzalanan Oslo Anlaşması'nın feshi, örgütün İsrail'i tanımaktan vazgeçmesi, Filistin'de kapsayıcı bir ulusal diyaloğun başlatılması maddelerinin öne çıktığı girişimi duyurmuştu.

Yorumlar