Milli güreşçi Kayaalp, Zanzibar yolcusu

- 2016 Rio Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp, TDV'nin gönüllüsü olarak Zanzibar'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıracak - Milli güreşçi Rıza: - "Yardıma muhtaç insanları bayramda sevindirmek, yanlarında olmak güzel bir duygu"

Google Haberlere Abone ol
Milli güreşçi Kayaalp, Zanzibar yolcusu


ANKARA (AA) - İBRAHİM ETHEM ÜNAL - 2016 Rio Olimpiyatları'nda erkekler grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalya elde eden milli güreşçi Rıza Kayaalp, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) gönüllüsü olarak Tanzanya'nın özerk bölgesi Zanzibar'a gidecek.

Olimpiyat ikinciliğini yanı sıra dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Rıza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen seneki kurban bayramını TDV gönüllüsü olarak Kırgızistan'da geçirdiğini, bu yıl ise Zanzibar'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıracaklarını söyledi.

Bu Kurban Bayram'ında da gönüllere taht kurmak için yollara çıkacaklarını anlatan Rıza, "Türkiye Cumhuriyetinin ne kadar yardımsever olduğunu göstereceğiz. Yurt içinde ve yurt dışında birçok bölgede yardımlar yapan Diyanet Vakfı'nın gönüllüsü olarak Zanzibar'da görev alacağım. Oradaki insanlara halkımızın bağışlamış olduğu kurban etlerini ileteceğiz." dedi.

Yardıma muhtaç insanları sevindirmenin ve onlara bayram yaşatmamanın önemine dikkati çeken Rıza, şöyle devam etti:

"Yabancı bir kişinin bile ülkemize karşı sevgi beslemesi ülkemiz adına beni çok mutlu ediyor. Yardıma muhtaç insanları bayramda sevindirmek, yanlarında olmak güzel bir duygu. Bu nedenlerden dolayı ben TDV'nın bu yardım faaliyetlerine gönüllü olarak katılmak istedim. Bu durumdan çok memnunum. Bayramı ailemle birlikte de geçirebilirdim. Sporcu olduğumdan dolayı ailemi çok göremiyorum. Bazen kamplar ve şampiyonalar, bayramlara denk geliyor. Ailem bu durumu anlayışla karşıladı."

Rıza, dünyanın birçok ülkesinde yardıma muhtaç insanların bulunduğunu ifade ederek, "Sorumluluğumuzun farkındayız. Milletimizin emanetlerini ve selamlarını Zanzibar'daki kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağım. Milletimizin yardımsever olduğunu herkes biliyor. Allah yapmış oldukları yardımları kabul etsin." şeklinde konuştu.


Yorumlar