Meslektaşını öldüren polis hakim karşısında

- Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli meslektaşı ile yanındaki erkek arkadaşını öldüren polis memurunun yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Meslektaşını öldüren polis hakim karşısında

ANKARA (AA) - Ankara'da mart ayında kadın meslektaşı ile yanındaki erkek arkadaşını öldüren polis memurunun yargılanmasına başlandı.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık polis memuru Altan Yılmaz ile öldürülen Tuba Binal ve Şener Demircan'ın yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, kimlik tespitinin ardından sanık polis memurunun ifadesini dinledi. Yılmaz, 16 yıllık evli olduğunu, 2 çocuğu bulunduğunu belirterek, Ankara Emniyet Müdürlüğünde aynı şubede görev yaptıkları Tuba Binal ile 4-5 yıldır ilişkisi olduğunu söyledi.

Eşinin ilişkiyi öğrenmesiyle evliliğinde huzursuzluk yaşamaya başladığını belirten Yılmaz, Tuba Binal ile evlenebilmek için eşini boşanmaya ikna ettiğini anlattı.

Anlaşmalı boşanma kararı üzerine mahkemeye başvurmaya hazırlandıklarını ifade eden Yılmaz, bu konuyu söylemek için evine gittiği Binal'i, Dikmen Sokullu Caddesi'nde tanımadığı bir kişinin yanında gördüğünü söyledi.

Konuşmak için yaklaştığı bu kişinin kendisine küfür ettiğini, elini beline götürmesi üzerine olayın yaşandığını savunan Yılmaz, daha sonra evine giderek ailesiyle helalleşip, emniyete teslim olduğunu anlattı.

Mahkeme heyetinin tanık olarak dinlediği Tuba Binal'in bir meslektaşı ise maktul ile polis okulundan birlikte mezun olduklarını, polis Altan Yılmaz'ı da Binal sayesinde tanıdığını belirterek, şöyle devam etti:

"Altan Yılmaz, 'Evliliğimde sorun yaşıyorum. Zaten boşanacağım' dedi ve arkadaşlıkta ısrar etti. Bunun üzerine Tuba Binal, Yılmaz'a bir şans verdi. Kısa bir arkadaşlıkları oldu ancak Yılmaz, bir süre sonra 'Babam boşanmama izin vermiyor. Böyle yaşamaya devam edeceğiz' dedi. Bunun üzerine Binal arkadaşlığı sonlandırdı. Durumu kabul etmeyen Yılmaz, Binal'i rahatsız etmeye başladı. Olaydan bir gün önce Tuba Binal beni daha önceden tanıdığı Şener Demircan ile tanıştırdı. Evlenmeyi planladıklarını söylediler. Olay günü Antalya'ya gidip önceki evliliklerinden olan çocukları tanıştıracaklardı. Sabah Tuba Binal bana telefondan mesaj attı ve Yılmaz'ın kendisini takip ettiğini söyledi. Daha sonra Yılmaz'dan 'Tuba'yı öldürdüm. Yanında biri daha vardı, onu da öldürdüm' şeklinde mesaj aldım."

Yılmaz'ın tanık olarak dinlenen eşi A. Yılmaz ise Tuba Binal'in kendisini arayıp eşi ile olan ilişkisini anlattığını, bunu kabullenemediğini, eşi ile sorunlar yaşamaya başladığını, bir süre sonra da çocukların zarar görmemesi için anlaşmalı boşanmayı kabul ettiğini söyledi.

Diğer tanıklar da zanlının, Binal ve Demircan'a defalarca ateş ettiğini belirtti.

Sanık Yılmaz ve tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, tarafların avukatlarının tanık ifadelerine karşı savunma hazırlama talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde görevli polis memuru Altan Yılmaz,18 Mart 2016'da Çankaya'nın Dikmen semti Sokullu Caddesi'nde, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Tuba Binal ve yanındaki Şener Demircan'a tabancayla ateş etmiş, Binal ve Demircan olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yılmaz, cinayetin ardından meslektaşlarına teslim olmuştu.

Yorumlar