Mescid-i Aksa'ya yönelik ihaller

- 1 Temmuz'dan bu yana 540 Yahudi yerleşimci provakatif şekilde Mescid-i Aksa'ya girdi

Google Haberlere Abone ol
Mescid-i Aksa'ya yönelik ihaller

KUDÜS (AA) - Kudüs'teki Mescid-i Aksa'yı 1 Temmuz'dan bu yana 540 Yahudi yerleşimcinin provakatif şekilde ziyaret ettiği belirtildi.

AA muhabirine konuşan Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi Basın Sorumlusu Firas ed-Dibs, 1 Temmuz'dan bu yana 540 Yahudi yerleşimcinin provakatif şekilde Mescid-i Aksa'ya girdiğini ifade etti.

Dibs, Yahdudi yerleşimcilerin, öldürülen İsraillileri anmak gibi yeni girişimlerle Mescid-i Aksa'ya girdiklerini söyledi.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Aşırı sağcı yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

Yahudi yerleşimciler, geçen temmuz ayının sonunda Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken, yalnızca 4 yaşındaki çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle giderek artarken, ekim ayından bu yana Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Yorumlar