Mardin'de terörle mücadele

- Vali Koçak: - "Daha önce 2 ilçemizi teröristlerden temizledik, Nusaybin'de de sonuna geldik. Bu mücadelede devletimiz, teröristi ve vatandaşı birbirinden ayıran, teröristlerin mağdur ettiği vatandaşına sahip çıkan bir duruş sergiledi"

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de terörle mücadele

MARDİN (AA) - Valiler Kararnamesi ile Mardin Valiliğinden Aydın Valiliğine atanan Ömer Faruk Koçak, "Daha önce 2 ilçemizi teröristlerden temizledik, Nusaybin'de de sonuna geldik. Bu mücadelede devletimiz, teröristi ve vatandaşı birbirinden ayıran, teröristlerin mağdur ettiği vatandaşına sahip çıkan bir duruş sergiledi." dedi.

Vali Koçak, kendisini ziyaret eden gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin'in 3 ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları dolayısıyla sıkıntılar yaşandığını anımsattı.

Terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda güvenlik güçlerinin büyük özveri gösterdiğini vurgulayan Koçak, şöyle konuştu:

"Bu şehre ihanet eden, şehrin genleri ile oynamaya çalışan bu teröristleri buradan temizlemek bizim için mukaddes bir görevdi. Bu görevi yaparken zaman zaman üzüldük, canımız acıdı, şehitlerimiz oldu. Burada bu şehrin insanlarına canlarıyla hizmet eden şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Allah hepsine rahmet etsin. Onlarla beraber öldük. Onların aileleri ile beraber hala o acıları yaşıyoruz. Allah ailelerine sabır versin. Devlet olarak şehit ailelerimizin her zaman yanındayız, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz."

Koçak, bu coğrafyayı, vatanı bölmek isteyenlere asla teslim etmeyeceklerini vurgulayarak, "Daha önce 2 ilçemizi teröristlerden temizledik, Nusaybin'de de sonuna geldik. Bu mücadelede devletimiz, teröristi ve vatandaşı birbirinden ayıran, teröristlerin mağdur ettiği vatandaşına sahip çıkan bir duruş sergiledi. Biz de bunun gereğini yerine getirmeye çalıştık. Bu terör işi bittikten sonra çok daha hızlı ve güçlü bir şekilde yaralar sarılacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar