Makedonya'da rüşvet soruşturması

- Üsküp'teki Aziz Kiril ve Metodi Üniversitesinde çalışan 7'si akademisyen 8 kişi hakkında, öğrencilerden not karşılığı rüşvet aldıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Makedonya'da rüşvet soruşturması

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Aziz Kiril ve Metodi Üniversitesinde çalışan 7'si akademisyen 8 kişi hakkında, öğrencilerden not karşılığı rüşvet aldıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Makedonya İçişleri Bakanı Mitko Çavkov, düzenlendiği basın toplantısında, üniversitedeki öğrencilerin şikayetleri göz önünde bulundurularak, 2014'ten bu yana rüşvet aldıkları iddia edilenler hakkında emniyet ve savcılığın işbirliğinde soruşturma başlatıldığını söyledi.

Savcılığın, yaşları 29 ile 65 arasında değişen ve üniversitenin Ekonomi Fakültesinde çalışan 7'si akademisyen 1'i büfe sahibi 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Çavkov, şüphelilerden 5'inin dün gözaltına alındığını, 3'ünün de bugün savcılığa çağrıldığını aktardı.

Çavkov, şüphelilerin rüşvet almak ve rüşvet teklif etmekle suçlandığını ifade ederek "Delillere göre, bu kişiler 2015 ve 2016 yıllarında, yasa dışı kazanım elde etmek için resmi konumlarını kullanarak fakültedeki öğrencilerin geçer not alabilmelerini sağlamışlardır." dedi.

Bahsi geçen kişilerin öğrencilerden 500-1000 avro talep ettiklerini anlatan Çavkov, paranın önce fakültedeki büfe sahibine, ardından asistana ve son olarak hocalara ulaştığını dile getirdi.

Çavkov, emniyet görevlilerinin operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve arabalarında da arama yaptığına işaret ederek bu aramalarda ele geçirilen para, cep telefonu ve not döküm belgelerinin soruşturmada kullanılacağını kaydetti.

Yorumlar