Makedonya'da hükümete "FETÖ" uyarısı

- Makedonca yayın yapan bir haber sitesi, FETÖ'nün Makedonya'daki faaliyetlerine dikkati çekerek, Türkiye'de yaşananların benzerinin Makedonya'da yaşanmaması için hükümete gerekli önlemleri alması çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Makedonya'da hükümete "FETÖ" uyarısı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'daki bir internet haber sitesi, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından bu yapılanmanın Makedonya'daki faaliyetlerine dikkati çekerek, hükümete gerekli önlemleri alması çağrısında bulundu.

Haber portalı "razlika.com", Türkiye'de yaşananların benzerinin Makedonya'da tekrarlanmaması için hükümetin tedbir alması gerektiğini vurguladı.

FETÖ'nün Makedonya'daki faaliyetlerine işaret eden internet sitesi, terör örgütünün "Yahya Kemal" adıyla ülkede ilkokul ve lise işlettiğini, öğrenci evleri, gazetesi, çeşitli kursları ve işletmeleri bulunduğunu belirttti.

Türkiye'de püskürtülen darbe girişiminin FETÖ tarafından yapılan ilk girişim olmadığına dikkat çekilen haberde, "Makedonya'da da benzer bir senaryonun yaşanmasını engellemek adına, başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere tüm yetkili organlara Gülen Hareketinin kurumlarına yönelik denetleme ve araştırma yapmaları çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.


Yorumlar