Makedonya'da 10. Geleneksel Yörük Şenlikleri düzenlendi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın güneydoğusunda bulunan Radoviş kentine bağlı Topolnitsa köyünde Geleneksel Yörük Şenlikleri düzenlendi. Doğu Makedonya Türkleri...

Google Haberlere Abone ol
Makedonya'da 10. Geleneksel Yörük Şenlikleri düzenlendi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın güneydoğusunda bulunan Radoviş kentine bağlı Topolnitsa köyünde Geleneksel Yörük Şenlikleri düzenlendi.

Doğu Makedonya Türkleri Derneğince bu yıl 10'uncusu düzenlenen şenliklere, Türk Demokrat Partisi (TDP) Genel Başkanı ve Milletvekili Kenan Hasipi, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı ve Misyon Şefi Sinan Ertay, Radoviş Belediye Başkanı Saşko Nikolov, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve yöre halkı katıldı.

Ertay burada yaptığı konuşmada, şenliklere katılmaktan dolayı onur duyduğunu ifade ederek, söz konusu etkinliğin Doğu Makedonya'daki soydaşların birbirleriyle ve bölge soydaşlarıyla daha da yakınlaşmasına neden olduğuna işaret etti.

Festivalin organizatörü Enver Hüseyin ise her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni programlarla festival gerçekleştirdiklerini belirterek, etkinliklere yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminden dolayı festivalin planlanandan daha ileri tarihe ertelendiğini anlatan Hüseyin, "15 Temmuz olaylarından dolayı festivalimiz daha buruk geçti. Türkiye'deki şehitlerimize saygı göstermek amacıyla festivalimizi erteledik. Daha nice yıllar festivalin düzenlenmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

Radoviş Belediye Başkanı Nikolov da karşılıklı saygı ve hoşgörünün örneği bu festivalin gelecekte de devam etmesi temennisinde bulundu.

Festival kapsamında yöredeki kadınlar giydikleri yerel kıyafetlerle renkli görüntüler oluşturdu, şenliğin düzenlendiği alanda yarışmalar, halk oyunları ve güreş müsabakaları gerçekleştirildi.

Yorumlar