Lukoil Özbekistan'ın petrol-gaz sektörüne personel yetiştirecek

TAŞKENT (AA) - Rusya'nın Lukoil şirketi, Özbekistan'ın petrol-gaz sektörü için personel yetiştirecek. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, Lukoil ile...

Google Haberlere Abone ol
Lukoil Özbekistan'ın petrol-gaz sektörüne personel yetiştirecek

TAŞKENT (AA) - Rusya'nın Lukoil şirketi, Özbekistan'ın petrol-gaz sektörü için personel yetiştirecek.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, Lukoil ile Özbekneftgaz işletmesi arasında, ülkenin petrol-gaz sektöründe çalışacak personelin eğitimine ilişkin iş birliği anlaşması imzalandı.

Lukoil Örgütsel Gelişim ve Kariyer Yönetimi Dairesi Başkanı Yuriy Pihtovnikov, anlaşmanın imza töreninde yaptığı konuşmada, Lukoil'in, ülkedeki faaliyetlerinde yüksek teknolojili teçhizatlar kullandığını ve ülkedeki petrol-gaz sektörü için yüksek kaliteli uzmanların eğitilmesinden yana olduğunu belirtti.

Pihtovnikov, anlaşma ile petrol-gaz sektöründeki eğitim ve üretim alanlarında iş birliğinin ilke ve koşullarının belirlendiğini de ifade etti.

Özbekistan'da faaliyet gösteren Lukoil Uzbekistan Operating Company bünyesinde 2 bine yakın kişi istihdam edilirken, çalışanların yüzde 85'ini yerli personel oluşturuyor. Ülkede ayrıca, Rusya Petrol-Gaz Üniversitesi'nin şubesi faaliyet gösteriyor.

Yorumlar